Mor og datter er på kjøretur. Mor ser ikke den møtende bilen. Like før de mister livet sier moren noe enormt viktig til datteren sin.

6166

Denne videoen inneholder et ubeskrivelig viktig budskap. Vi får se en mor og en datter som er på kjøretur. Praten går om hverdagslige ting. Datteren sier til moren at hun har glemt en ting hjemme. Morens svar:

«Det går helt fint. Den vil fremdeles være der når vi kommer tilbake.»

Plutselig plinger det på mors telefon. Hun har tydeligvis glemt den samme leksen som hun nettopp lærte barnet sitt. I to sekunder tar hun øynene av veien for å sjekke varselet på mobilen. Det tikker nemlig inn likerklikk på et bilde mor har publisert på Facebook av datteren sin.

De to sekundene er alt som skal til. Frontkollisjonen er brutal. Alt stanser opp. Trolig er det mor og datters siste sekunder av dette livet.

Budskapet kan ikke gjentas nok. Ting kan vente. Uansett om mobilen din blir rødglødende av meldinger, varsler eller hva det måtte være – det kan vente. De vil fremdeles være der når du stanser bilen.

I trafikken er ett eneste sekund alt som skal til. Det kan være forskjellen på liv og død. Ikke se på mobilen når du kjører bil, du utsetter både deg selv og andre for fare.

I aftenbladet kan man lese at en undersøkelse gjort av YouGov viser at 1,1 millioner nordmenn er uoppmerksomme mens de kjører bil. 350.000 skriver eller surfer på mobilen mens de kjører, og 600.000 snakker med telefonen i hånden. Når du tekster er den gjennomsnittlige tiden fem sekunder hvis du tar øynene av veien.

Del dette budskapet med dine venner. Det er tydeligvis mange der ute som trenger en påminnelse om hvor katastrofale følger mobilbruk i trafikken kan medføre.

SISTE NYTT