torsdag, august 6, 2020

Mor la baby på sengen og snudde seg – 1 sekund senere var livet forandret for alltid

Mest lest nå

Som småbarnsforelder har du garantert opplevd det. At barn faller og slår seg skjer hele tiden. Men noen ganger slår de seg hardere enn man kanskje tror, og da kan det neste du gjør være helt avgjørende.

Småbarnsforeldrene Paige Ferguson og Blake Linton var på besøk hos noen venner. Da deres 6 måneder gamle sønn Colton ble trøtt bestemte foreldrene seg for å legge barnet i vennenes seng.

Ifølge People hadde ikke foreldrene barneseng med seg, og la derfor dyner og puter rundt babyen, slik at han ikke skulle ramle ut av sengen.


Men like etter at moren hadde gått ut av rommet hørte hun et dunk. Babyen hadde klart å rulle seg ut av sengen, og hadde ramlet på gulvet. Det som bare så ut som en liten smell skulle forandre livene deres for alltid.

Trodde ikke det var alvorlig

Moren til Colton har valgt å fortelle deres historie på Facebook. Hun ønsker å advare andre småbarnsforeldre om hvor gale det faktisk kan gå når små barn slår hodet sitt.

Først trodde ikke foreldrene at Colton hadde tatt skade av fallet. En liten kul i hodet har vel de fleste funnet på barnet sitt før.

«Han hadde en kul i hodet. Han gråt men var pigg og ved et tilfelle lo han også», skriver moren. Hun fortsetter:

«Ettersom vi er paranoide foreldre bestemte vi oss for å la han bli undersøkt av en lege.»

Livet forandret

Men selv om foreldrene var sikker på at de uroet seg unødvendig og mest sannsynlig ville få vite at babyen deres bare hadde fått seg en liten kul, skulle det vise seg å være mye mer alvorlig enn som så.

Paige forklarer videre på Facebook:

«Colton hadde fått en alvorlig hodeskade. Dette førte til at halvparten av alt blodet i kroppen hans havnet i hjernen.»

Over 20 leger undersøkte Colton på sykehuset, men ingen kunne forsikre foreldrene om at gutten skulle klare seg.

Foto: Facebook Paige Ferguson

Vil advare andre foreldre

Paige skriver at de neste timene var grusomme. Ingen kunne vite sikkert hvordan det ville ende. Foreldrene fikk vite at blødningene var så alvorlige at det var fare for livet til Colton.

I løpet av den neste måneden måtte den seks måneder gamle gutten gjennomgå flere kompliserte operasjoner.

Nå ønsker foreldrene å advare andre foreldre. Paige skriver:

«Jeg vil ikke at noen andre foreldre skal måtte gjennomgå noe slikt. Jeg vil ikke at noen andre barn må lide på samme måte.»

Hun ber alle foreldre om alltid å ta fallulykker og skader mot hodet på ytterste alvor. I deres tilfelle var det foreldrenes «paranoia» som reddet sønnens liv.

Foto: Facebook Paige Ferguson

For Colton overlevde. Men livet til familien er forandret. Colton er nå avhengig av sondemat og tar daglige medisiner for å overleve. Men det finnes håp om en bedre fremtid.

«Det går bra, så bra som det kan gå i en slik situasjon. Han ler med oss, noe som er det beste i verden. Men legene har forklart oss konsekvensene av Coltons skader, i mange tilfeller overlever ikke barn med slike hjerneskader. Han kommer til å få et veldig vanskelig liv», skriver moren.

Foto: Facebook Paige Ferguson

Familiens historie er tragisk, men heldigvis overlever Colton. Samtidig kan vi ta lærdom av det som skjedde.

Husk alltid at dersom små barn skal ligge i en stor seng, bør de være under oppsikt. Samtidig skal man alltid ta hodeskader alvorlig.

LES OGSÅ: Han fikk hele livet snudd på hodet da ansiktet ble ødelagt – Møtet med en liten jente endret alt

Ester Fjellheim, lege og spesialist i allmennmedisin ved legevakten i Tromsø har tidligere forklart til Dagbladet:

«Et veldig godt tegn er at barnet skriker umiddelbart etter fallet. Da vet vi at barnet er bevisst. Dette er det første vi spør om når foreldre kommer til legevakten med barn som har falt. Har barnet vært bevisstløst et lite øyeblikk, kan det være tegn på at hjernerystelse.»

Del artikkelen med venner og familie på Facebook, slik at flere foreldre blir oppmerksom på at man alltid skal ta hodeskader på alvor.

130,336FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter