Hjem Historier fra livet Mor mener foreldre ikke bør skifte bleier til babyer uten deres tillatelse

Mor mener foreldre ikke bør skifte bleier til babyer uten deres tillatelse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Å skifte en skitten bleie er ikke akkurat den morsomste oppgaven småbarnsforeldre gjør. Men det må gjøres, og for mange kan det også bli et fint øyeblikk sammen med din lille gullklump.

Men ifølge Lottie Daley, som selv er mor, bør du ikke skifte den skitne bleien før du får barnets samtykke. Hun deltok i morgenprogrammet «This Morning» for en stund siden, hvor hun forklarte hvordan man lærer barn at kroppen er deres egen og at de må gi samtykke til at andre skal røre den. Og det inkluderer å be om tillatelse som forelder til å berøre dem.

Lottie er ikke den første som forfekter en slik tankegang. Vi har tidligere skrevet seksualeksperten Deanne Carson som mener det samme.

I «This Morning» forklarte Lottie at det er viktig å spørre om tillatelse før du skifter bleier eller kiler barna. For ifølge henne er det en metode for å lære barn at de har selvbestemmelse over egen kropp og at kroppen ikke er foreldrenes.

– Når du begynner å lære om kroppsautonomi og samtykke for barna våre når de blir litt eldre, bør vi modellere denne oppførselen fra fødselen av, som å fortelle babyen din at du skifter bleie, sier hun.

Moren forklarte at det å søke tillatelse fra barna hennes er en viktig del av dette. Å skifte bleier og kile er et godt sted å begynne, og denne metoden bruker hun på sine egne døtre.

– Når jeg vasker døtrene mine, som nå er syv og fem, når jeg må vaske underdelen deres, sier jeg: «Kan mamma bare vaske underdelen din?» fordi noen ganger må du. Og de sier «ja» eller «nei.»

Barna hennes elsker å bli kilt, men blir ikke kilt av alle. De kan svare «ja» eller «nei» avhengig av hvem som vil kile dem. Men for mange foreldre, inkludert Vanessa Feltz, som også deltok i programmet, var Lotties synspunkter litt for ekstreme.

For ifølge Vanessa er for eksempel kiling bare en uskyldig måte å vise sin kjærlighet på, som en form for moro, og det ville virke latterlig å spørre om tillatelse hver gang. Og hva skal gjøres hvis barnet nektet å få skiftet bleie?

Det er selvsagt viktig at barn lærer seg å si fra hvis de ikke vil noe. Men tror du dette også gjelder når vi snakker om å få skiftet bleie eller bli kilt? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com