Hjem Familie Mor raser: Fotballgal gutt (5) kastet ut av klubben fordi han «ikke var god nok»

Mor raser: Fotballgal gutt (5) kastet ut av klubben fordi han «ikke var god nok»

Barneidrett skal være for alle. Men noen steder begynner man å skille etter ferdigheter allerede fra femårsalder.

En fortvilet småbarnsmor forteller historien om hennes fem år gamle sønn som ble kastet ut av fotballskolen – fordi han ikke var god nok.

Lindsey Toyne (38) meldte Archie Russon-Toyne (5) på den ukentlige fotballskolen på Deeping Rangers FC i fjor, og den lille gutten elsket å sparke fotball med vennene sine.

Men det varte ikke så lenge før foreldrene fikk den brutale beskjeden. Moren forteller til den britiske avisen Mirror at trenerne fortalte henne at sønnen ikke fikk være med mer – fordi han «ikke var god nok».

Lindsey sier at Archie og to andre barn ble ansett som «ikke tilstrekkelig talentfulle nok» til å være en del av fotballskolen.

Lille Archie fikk tårer i øynene da moren måtte fortelle den smertefulle beskjeden, men han har ikke gitt opp sin elskede sport.

Deeping Rangers FC på sin side forteller til avisen at fasilitetene er begrenset og personalet «forstår at det er skuffende for en forelder og et barn at de ikke får være med på laget».

For moren til Archie er avgjørelsen helt uforståelig.

– Det er feil å skille dem etter talent i denne alderen. De er fem år og det skal bare være gøy, sier hun til Mirror.

Småbarnsmoren har etter vårt syn skjønt mer enn dem som styrer denne klubben og sier:

– Archie er en god fotballspiller, men de har bare to lag på ti spillere, så nå mener han at han ikke er god nok. Hvorfor ikke bare alle være med og rotere på spilletiden?

Den fortvilte moren spør seg:

– Mye kan endre seg etter fem. Jeg tror ikke du kan plukke ut fotballtalenter så unge. I tillegg snakker vi alle om barn som sitter foran datamaskiner og hvordan vi kan få dem ut for å være aktive. Så avviser en barnefotballklubb femåringer og forteller dem at de ikke er gode nok – hvilken innvirkning vil det ha?

Archie fikk ikke være med på fotballaget. Foto: privat

Hun deler også tekstmeldingen som ble sendt til foreldrene. Den lyder:

«Takk for deltakelsen. Som du er klar over, har vi vurdert barna for å se hvem som vil utgjøre laget for neste sesong. Dessverre har ikke barnet ditt klart det. Hvis du har spørsmål, vennligst kontakt klubben.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com