“Jeg tenkte jeg skulle dele et bilde av Cauy, tatt like etter en legetime. Selv andre mennesker med funksjonshemninger forstår tydeligvis ikke hvor viktig det er å ikke parkere på de blå og gule strekene ved handikap-parkeringene»

Slik begynner et innlegg på nettsiden «Love What Matters«, skrevet av Shanna Mond fra St. Paul i Missouri, USA. Hun fortsetter innlegget slik:

Foto: Facebook

«Min mann og jeg startet vår reise med vår sønn med spesielle behov for ni år siden, da tvillingene våre, Cauy og Skylee, ble født i 24. uke. Sønnen vår, Cauy, som det er bilde av i rullestol, ble født med en hjerneblødning som medførte diagnosen Cerebral Parese og epilepsi. Da han ble født og diagnosen stillet, hadde vi ingen anelse om hvilke kamper som skulle kjempes, og hvilke velsignelser det ville være å oppfostre et slikt barn.

Rob og jeg bestemte oss for at samme hva som skjedde ville vi dele opplevelsene med andre. Derfor startet vi facebooksiden «Cauys Crew», hvor vi kunne dele hans opp- og nedturer, og spre informasjon om sykdommen. Vi har hatt mange fine stunder og muligheter til å opplyse, veilede og hjelpe andre gjennom vår åpenhet om vår medgang og motgang i hverdagen. Vi prøver å ha et positivt ytre og prøver å opplyse andre fremfor å irettesette folk som ikke vet bedre.

LES OGSÅ
"Charter-Hilde" tar et oppgjør med kroppspress - delte nakenbilde på sosiale medier

Parkeringstilfellet som nå har spredt seg over hele internett er kun en av de mange utfordringene vi møter ukentlig. Vanligvis dreier det seg om folk som enten parkerer på de blå og gule strekene, eller de setter fra seg handlekurvene sine der. Dette blokkerer påkjøringsrampen på bilen vår opptil flere ganger i uken.

Jeg tok dette bildet fordi jeg ville dele det med min bestemor som nettopp fortalte meg en historie om en kvinne som ikke kunne inn i bilen sin, nettopp fordi tilgangen var blokkert.

Uvitenhet

Etter å ha snakket med flere venner og familie har vi lagt merke til at folk simpelthen bare ikke forstår hva disse linjene er til for. Derfor vil jeg dele dette bildet for å rette oppmerksomheten på problemet, og slik at folk forstår viktigheten av ikke å parkere så tet på dem.»

Det er viktige ord Shanna har skrevet, og virkelig verdt å bite merke i. Skraverte felt tett opp til parkeringsplasser spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede er der av en grunn, og det er viktig å spre denne grunnen så flest mulig får vite om den.