Hjem Historier fra livet Mor trodde Oscar hadde vannkopper. Sannheten var så utrolig mye verre

Mor trodde Oscar hadde vannkopper. Sannheten var så utrolig mye verre

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Alle barn blir syke i blant, det er ikke noe spesielt med det, men dessverre viser det seg at sykdommen er betraktelig alvorligere enn hva man først antar. Og det man i første omgang bare tror er en  sykdom som går over av seg selv viser seg å bli en kamp på liv og død.

Det skjedde for den 26 år gamle Stephanie Webster fra Leek i England da hun oppdaget at sønnen Oscar en dag var dekket av et rødt utslett over hele kroppen.

Oscar var bare ti måneder gammel da de oppdaget utslettene, og da de bare ble verre og ikke bedre valgte familien å oppsøke en lege.

Foto: Privat

– Først forsto vi ikke det var noe i veien med Oscar, men en sykepleier så på ham og innså at utslettet kunne være et problem. Siden er utslettet blitt enda verre, forteller Stephanie til Daily Mail.

Familien trodde først lille Oscar hadde fått vannkopper, men da utslettet ble verre kunne legene stille den grusomme diagnosen: Langerhans celle histiocytose.

Foto: Privat

Langerhans

Langerhans celle histiocytose er en relativt ukjent kreftlignende sykdom som angriper kroppens immunsystem. Selv om sykdommen er forholdsvis ukjent er den imidlertid ikke spesielt sjelden. Det antas at et av 100.000 barn rammes av sykdommen. Flere enn barns om får konstatert akutt leukemi!

Det ble umiddelbart igangsatt behandling med både kemoterapi og steroider, men de røde prikkene forsvant ikke. Heldigvis er overlevelsesprosenten høy, men det bekymrer legene at de ikke vet hvordan sykdommen utvikler seg på sikt.

Sykdommen kan heller ikke kureres helt, og mange barn får tilbakefall eller lider av at hjernevev sakte men sikkert brytes ned.

Foto: Privat

Oscars røde prikker har også medført  en del andre problemer i hverdagen. Folk stirrer på ham, og mange er redde for å komme i fysisk kontakt med ham. De tror han smitter!

Foto: Privat

Noen av bivirkningene av sykdommen er at Oscar har forstørret lever og milt, blodcellene og benmargen fungerer ikke optimalt, noe som igjen bidrar til et svekket immunforsvar.

LES OGSÅ: Jentene ble bestevenner på sykehuset da de kjempet mot kreft. To år senere gjenforenes de

Dessuten opptrer utslettet ikke bare på huden hans, men også i øynene og inne i munnhulen. Noe som kan bli et stort problem da synet svekkes.

Foto: Privat

Lite informasjon 

Noe av det som bekymrer den lille familien mest er at man vet så lite om sykdommen. Hvilket gjør at det kan være vanskelig å vite hva man kan gjøre for å hjelpe ham. Dessuten er den nære forbindelsen med kreftsykdom også et belastende element i det hele.

LES OGSÅ: Da Katy fikk kreft sluttet ektemannen å klage på hennes uvaner – nå deles innlegget hennes i rekordfart

Nå arbeider familien på å spre informasjon om Oscar og sykdommen hans, slik at man kan lære mer om den grusomme sykdommen.

Oscar er i dag tre år gammel og har til tross for sin unge alder allerede vært gjennom seks benmargsprøver, to hudbiopsier, blodcelletransfusjoner og en lang rekke blodprøver og andre tester.

Foto: Privat

Utad virker Oscar som en hvilken som helst annen tre år gammel gutt – og ganske ubekymret over de røde prikkene sine. Noe Stephanie er glad for.

– Så lenge han er glad og frisk bryr vi oss ikke om hvordan han ser ut, forteller hun til Daily Mail.

Dessverre gjør sykdommen at Oscar ikke har særlig mange venner, for foreldrene tror det er smittsomt og lar ikke barna sine leke med ham. Derfor håper foreldrene å spre kunnskap om Oscar og sykdommen hans, slik at folk blir trygge på ham og tør la sine egne barn leke med ham. Oscar vil så gjerne ha noen venner.

Derfor er det viktig å dele denne artikkelen. Kanskje kan vi alle bidra til å gjøre livet litt lettere for barn som Oscar. De fortjener det.

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke gi ibux til et barn med vannkopper

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com