Hjem Familie Mor trodde sønnen ble stukket av veps. Sannheten var mye verre enn som så

Mor trodde sønnen ble stukket av veps. Sannheten var mye verre enn som så

Det var for noen somrer siden at Elisabeth Nordgården opplevde alle foreldres mareritt. Under et besøk hos sine foreldre lot hun sønnene sine løpe rundt og leke, som de ofte gjør når de er der, men da den ene sønnen, Kristoffer, plutselig ble veldig sutrete og ville opp forsto hun noe var i veien.

I begynnelsen trodde hun sønnen var blitt stukket av veps eller hadde revet seg på noe, men bare noen minutter senere innså hun at det var noe mye verre.

Kristoffers fot svulmet kraftig opp og ble blå, og ambulanse ble tilkalt. Det er NRK som forteller dette.

Huggorm.

– Så kom ambulansen og luftambulansen fort. Det ble konstatert at det var et huggormbitt, og vi ble fraktet til sykehuset i Skien, forteller Elisabeth til NRK.

Kristoffer fikk motgift og viste tegn på bedring, men plutselig ble situasjonen betraktelig verre. Han hadde fått indre blødninger i en tarm og ble umiddelbart overflyttet til Ullevål for videre behandling.

– Jeg tenkte at nå kan det ikke bli verre. Men det ble verre. Vi oppdaget at Kristoffer hadde blødninger i tarmen. Da ble han sendt videre til Ullevål med helikopter, seier Elisabeth Nordgarden.

På få dager gikk den lille gutten ned flere kilo, og blodtallene var svært reduserte.

FOTO: ELISABETH NORDGARDEN / PRIVAT

Etter en uke på Ullevål ble Kristoffer sterk nok til å dra hjem til familien igjen. Han overlevde, men ikke uten å ha satt en skikkelig støkk både i seg selv o resten av familien. Det var mange tunge stunder den tiden han var innlagt.

Moren forteller til NRK at hun ikke lenger vil la barnet løpe barbeint rundt i gresset som tidligere, men heretter vil sørge for de har sko eller støvler på seg. Selv om det blir aldri så varmt ute.

Slik så foten ut. FOTO: ELISABETH NORDGARDEN / PRIVAT

Huggormbitt pleier som regel ikke være farlige, men for mindre barn og syke mennesker kan det faktisk være dødelig.

Seksjonslege ved akuttmottaket på Sjukhuset Telemark, Harry Achterberg forteller til NRK at det er svært viktig å forholde seg rolig dersom man blir bitt av huggorm, og gjerne oppsøke lege for sikkerhets skyld.

– Det gjør vondt, likevel må man holde kroppsdelen rolig og ikke bevege seg for mye. Det er farligst for små barn, gravide og eldre.

Det er snart sommer og huggormen kommer frem igjen. Del artikkelen slik at andre også kan bli oppmerksom på hvor farlig et huggormbitt kan være, under uheldige omstendigheter.

LES OGSÅ: Mor trodde Oscar hadde vannkopper. Sannheten var så utrolig mye verre

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com