mandag, juli 6, 2020

Mor trodde sønnen ble stukket av veps. Sannheten var mye verre enn som så

Mest lest nå

Etter grusom ulykke advarer mor – alltid la barns sitte i barnesete

Volvo produserte de første bilene med sikkerhetsseler allerede tilbake i 1958, men det gikk fortsatt ganske mange år før de ble lovpliktige. Først i...

Det var for to somrer siden at Elisabeth Nordgården opplevde alle foreldres mareritt. Under et besøk hos sine foreldre lot hun sønnene sine løpe rundt og leke, som de ofte gjør når de er der, men da den ene sønnen, Kristoffer, plutselig ble veldig sutrete og ville opp forsto hun noe var i veien.

I begynnelsen trodde hun sønnen var blitt stukket av veps eller hadde revet seg på noe, men bare noen minutter senere innså hun at det var noe mye verre.

Kristoffers fot svulmet kraftig opp og ble blå, og ambulanse ble tilkalt. Det er NRK som forteller dette.


– Så kom ambulansen og luftambulansen fort. Det ble konstatert at det var et huggormbitt, og vi ble fraktet til sykehuset i Skien, forteller Elisabeth til NRK.

Kristoffer fikk motgift og viste tegn på bedring, men plutselig ble situasjonen betraktelig verre. Han hadde fått indre blødninger i en tarm og ble umiddelbart overflyttet til Ullevål for videre behandling.

På få dager gikk den lille gutten ned flere kilo, og blodtallene var svært reduserte.

Etter en uke på Ullevål ble Kristoffer sterk nok til å dra hjem til familien igjen. Han overlevde, men ikke uten å ha satt en skikkelig støkk både i seg selv o resten av familien. Det var mange tunge stunder den tiden han var innlagt.

Moren forteller til NRK at hun ikke lenger vil la barne løpe barbeint rundt i gresset som tidligere, men heretter vil sørge for de har sko eller støvler på seg. Selv om det blir aldri så varmt ute.

Huggormbitt pleier som regel ikke være farlige, men for mindre barn og syke mennesker kan det faktisk være dødelig.

Seksjonslege ved akuttmottaket på Sjukhuset Telemark, Harry Achterberg forteller til NRK at det er svært viktig å forholde seg rolig dersom man blir bitt av huggorm, og gjerne oppsøke lege for sikkerhets skyld.

Del artikkelen slik at andre også kan bli oppmerksom på hvor farlig et huggormbitt kan være, under uheldige omstendigheter.

LES OGSÅ: Mor trodde Oscar hadde vannkopper. Sannheten var så utrolig mye verre

130,115FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter