onsdag, juli 15, 2020

Moren fikk beskjed om at datteren med Downs syndrom aldri ville leve et normalt liv. De tok feil

Mest lest nå

Da datteren ble født, fikk foreldrene beskjed om at hun aldri ville kunne lese, skrive, gå på skole eller ha en jobb. I dag har 22 år gamle Grace Strobel flere jobber, blant annet som modell. Og hun har fullført skolen.

Linda Strobel fra Wildwood i Missouri nektet å høre på alle ekspertene som fortalte henne alt datteren ikke ville kunne gjøre. Hun ble til og med anbefalt å sette datteren bort.

Leste som femåring

Linda underviste datteren hjemme og allerede som femåring, klarte hun å lese. Da hun var 8, begynte hun på barneskolen.


Men moren har ikke vært like fornøyd med skolene Grace har gått på. Hun husker spesielt en skole der læreren satte Grace til å fargelegge hele dagen. Da flyttet hun Grace til en ny skole.

Jobber i kantine

For to år siden, begynte Grace å jobbe i en kantine tilknyttet en barnehage. Hun holder også foredrag på skoler for å spre kunnskap om Downs syndrom.

I februar i år, gikk Grace sin første visning for St. Louis designer Ola Hawatmeh. Ola ga henne noen catwalk-leksjoner og designet en kjole spesielt for henne. Så fikk hun gå visninger på Fashion Week i Atlantic City.

Publikum elsker Grace. De ga henne stående applaus da hun kom ut på catwalken i sin lange, hvite aftenkjole.

LES OGSÅ: Gutten ble vraket til en kleskampanje fordi han har Downs syndrom – Få med deg morens geniale tilsvar!

Designeren var så fornøyd med Grace, at hun inviterte henne til å gå flere visninger på New York City Fashion Week til høsten. Ola mener Grace har både mot og skjønnhet, og at det gjør henne helt spesiell.

Ekspertene tok feil

Graces far, Jeff Strobel, sier han skulle ønske han kunne kjøpe en flybillett til ekspertene som fortalte dem at datteren deres ikke ville komme til å oppnå noe særlig i livet, slik at de kunne komme og se henne på catwalken i New York City. 

Nå er Grace et forbilde for tusenvis av mennesker – del gjerne historien hennes videre og hyll mangfoldet!

130,160FansLik
1,482FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter