søndag, juli 12, 2020

Moren fikk den friske sønnen sin operert 13 ganger før han fylte åtte år

Mest lest nå

Gutten ble innlagt på sykehuset 320 ganger på åtte år. Nå er moren dømt for grov omsorgssvikt.

Kvinnen fra Texas hevdet sønnen hadde en rekke alvorlige helseproblemer, som kreft, muskelsvinn, hjertesykdom og kramper. Det skriver Dagbladet.

Hun fikk han utallige ganger innlagt på sykehuset, og han ble utsatt for stråling, pådro seg blodforgiftning flere ganger, og fikk blodpropp. Moren fikk også legene til å installere en ernæringssonde og drypp på sønnen, og fikk ham til å bruke rullestol og kunstig oksygentilførsel.


Kunne drept gutten

Men gutten var ikke syk i det hele tatt. Det viste seg at det var moren hans som framkalte symptomene og lurte legene til å gi ham behandling.

Moren brukte sønnen i en rekke innsamlingsaksjoner for å få penger. Her som 10-åring. Foto: Youcaring

I 2017, fattet en lege ved et sykehus i Dallas mistanke og varslet barnevernet. I sykehusets rapport står det at moren hadde kommet med sønnen fordi han hadde kramper, men at legene ikke fant noen ting som kunne underbygge påstanden. Moren hadde nektet å ta gutten av medisinene han gikk på.

«Jeg er veldig bekymret over at mor har beveget seg fra å overdrive symptomer til å skape symptomer», skriver legen i rapporten.

«Dersom mor har gitt sønnen noe for å framkalle kramper, er det potensielt dødelig. Jeg er veldig bekymret for hans situasjon», står det videre.

Münchhausen by proxy

Nå er moren dømt for grov barnemishandling, og fratatt omsorgen for gutten og hans to halvsøsken. Hun må sone seks år i fengsel. Retten mener moren lider av Münchhausen by proxy, et syndrom der en omsorgsperson framkaller eller dikter opp sykdom eller skade på en annen person, som regel et barn.

Til gjengjeld får omsorgspersonen oppmerksomhet og medfølelse på grunn av barnets «sykdom».

Guttens far har nå overtatt omsorgen for sønnen. Han er i dag ti år, og har ikke fått varige men av feilbehandlingene.

LES OGSÅ: 4-år gammel gutt var innesperret i et bur på barnehjem. Her trekker han frisk luft for første gang på flere år

130,152FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter