torsdag, februar 27, 2020
Historier fra livet Moren var lei av den respektløse holdningen til 13-åringen...

Moren var lei av den respektløse holdningen til 13-åringen – Brevet hennes tar nettet med storm

-

De fleste som er eller har vært foreldre til barn i tenårene kan nok kjenner seg igjen i at dette er en alder hvor barna virkelig kan teste grensene dine.

Barn, eller ungdom, i denne alderen begynner ofte å stille spørsmål ved mor og fars «nødvendighet» og vil ofte vise eller proklamere at de fint kan klare seg selv.

Slik var det også hjemme hos 13-år gamle Aaron Havisham. Den unge gutten hadde skapt en populær kanal på Youtube, og klarte på den måten å få utbetalt rikelig med lommepenger. Aaron var overbevist om at dette skulle bli levebrødet hans i fremtiden, han hadde dermed ikke noe behov for utdannelse eller skole.

Aaron sluttet å gjøre lekser, og ville ikke høre på alvorsordene til moren sin. En dag fikk mamma nok, hun skrev et brev til sønnen sin, som siden har funnet veien til og hylles på sosiale medier.

Moren skriver: 

«Kjære Aaron,

Nå er det slik at du tydeligvis har glemt at du ikke er eldre enn 13 år. Du har tilsynelatende glemt at det er jeg som er moren din, og du mener at jeg ikke trenger å lære deg noe mer. Du er ferdig utlært. Du har også proklamert at du nå tjener penger på egenhånd, og slik sett skal det vel ikke være noe problem for deg å betale meg tilbake for alt jeg har kjøpt til deg gjennom livet ditt.

Nå som det er slik at du ikke skal gjøre lekser eller prioritere skole lenger, fordi du skal «jobbe» hjemmefra, er det på tide at du betaler din del av kostnadene i dette huset.

Jeg har satt opp et overslag til deg.

Husleie: 4000 kr

Strøm: 1000 kr

Internett: 200 kr

Mat: 1300 NOK

I tillegg til de økonomiske kravene vil jeg at du skal gå ut med bosset på mandager, onsdager og fredager, disse dagene må du også vaske og støvsuge.

Hver uke må du ta badet, lage din egen mat og rydde opp alt du roter. Dersom du ikke utfører de huslige pliktene blir jeg nødt til å kreve et gebyr på 250,-kr for hver dag hvor jeg må gjøre disse tingene for deg.

MEN om du velger å igjen bli barnet mitt, fremfor romkameraten min, så kan vi sitte oss ned å revurdere denne avtalen.

Hilsen din mamma.»

Brevet til moren fikk raskt en enorm respons på Facebook. Faktisk har det blitt delt over 160.000 ganger! Det er tydeligvis mange som er enig med og støtter henne. Samtidig er det noen som kommenterer at hun aldri burde henge ut sin egen sønn offentlig.

Hva mener du? Gikk moren for langt eller var dette en kreativ måte å utøve oppdragelse? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...