in ,

Moren var lei av den respektløse holdningen til 13-åringen – Brevet hennes tar nettet med storm

De fleste som er eller har vært foreldre til barn i tenårene kan nok kjenner seg igjen i at dette er en alder hvor barna virkelig kan teste grensene dine.

Barn, eller ungdom, i denne alderen begynner ofte å stille spørsmål ved mor og fars «nødvendighet» og vil ofte vise eller proklamere at de fint kan klare seg selv.

Slik var det også hjemme hos 13-år gamle Aaron. Den unge gutten hadde skapt en populær kanal på Youtube, og klarte på den måten å få utbetalt rikelig med lommepenger. Aaron var overbevist om at dette skulle bli levebrødet hans i fremtiden, han hadde dermed ikke noe behov for utdannelse eller skole.


Aaron sluttet å gjøre lekser, og ville ikke høre på alvorsordene til moren sin. En dag fikk mamma nok, hun skrev et brev til sønnen sin, som siden har funnet veien til og hylles på sosiale medier.

Moren skriver: 

«Kjære Aaron,

Nå er det slik at du tydeligvis har glemt at du ikke er eldre enn 13 år. Du har tilsynelatende glemt at det er jeg som er moren din, og du mener at jeg ikke trenger å lære deg noe mer. Du er ferdig utlært. Du har også proklamert at du nå tjener penger på egenhånd, og slik sett skal det vel ikke være noe problem for deg å betale meg tilbake for alt jeg har kjøpt til deg gjennom livet ditt.

Nå som det er slik at du ikke skal gjøre lekser eller prioritere skole lenger, fordi du skal «jobbe» hjemmefra, er det på tide at du betaler din del av kostnadene i dette huset.

Jeg har satt opp et overslag til deg.

Husleie: 4000 kr

Strøm: 1000 kr

Internett: 200 kr

Mat: 1300 NOK

I tillegg til de økonomiske kravene vil jeg at du skal gå ut med bosset på mandager, onsdager og fredager, disse dagene må du også vaske og støvsuge.

Hver uke må du ta badet, lage din egen mat og rydde opp alt du roter. Dersom du ikke utfører de huslige pliktene blir jeg nødt til å kreve et gebyr på 250,-kr for hver dag hvor jeg må gjøre disse tingene for deg.

MEN om du velger å igjen bli barnet mitt, fremfor romkameraten min, så kan vi sitte oss ned å revurdere denne avtalen.

Hilsen din mamma.»

Brevet til moren fikk raskt en enorm respons på Facebook. Faktisk har det blitt delt over 160.000 ganger! Det er tydeligvis mange som er enig med og støtter henne. Samtidig er det noen som kommenterer at hun aldri burde henge ut sin egen sønn offentlig.

Oppfordrer til kreativitet 

Lokalavisen Wibw skriver at hun mener at dersom tenåringer vil bi behandlet som voksne, så må de også oppføre seg og utføre pliktene som følger voksenrollen.

Hun forteller at hun måtte gjøre noe da hun ikke lenger fikk sønnen til å gjøre lekser eller oppgaver i hjemmet. Samtidig svarte han med frekke ord når hun forsøkte å få han til å utføre pliktene.

Hun fjernet derfor alle tingene fra rommet hans, og listen over gjøremål måtte utføres før han fikk dem tilbake.

– Jeg fjernet PC`en og TV. Så skrev jeg brevet og listen for å få frem poenget mitt. For det første er han barnet mitt, og får ikke snakke til meg på den måten han gjør. For det andre behandlet han meg mer som en romkamerat enn en mor, sier hun til avisen.

LES OGSÅEkspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

Og planen hennes fungerte. Først ble Aaron rasende, men etter en stund kom han for å beklage seg.

– Jeg er lei meg mamma. Jeg har oppført meg dårlig og tok feil. Hva kan jeg gjøre for å få tingene mine tilbake, sa han ifølge moren.

Og Aaron, han begynte å utføre oppgavene på listen. Og litt etter litt fikk han tilbake alle tingene sine, inkludert tilgang til internett.

Moren har et råd til andre foreldre som sliter med samme problematikk:

– Ikke vær redd for å bli kreativ. Tenk utenfor boksen. Slik har jeg lyktes med sønnen min.

Her er kontrakten som ble laget mellom mor og sønn: 

kontrakten

LES OGSÅ: Grensesetting og rutiner – Her er 9 tips til oppdragelsen

Hva mener du? Gikk moren for langt eller var dette en kreativ måte å utøve oppdragelse? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Foto: Arbeiderpartiet

Energikrise og Ukraina preget statsministerens nyttårstale 

Han spiser lunsj sammen med den hjemløse kvinnen hver uke. En dag forteller hun noe som forandrer livet hans