Forsiden Historier fra livet Moren var lei av den respektløse holdningen til 13-åringen - Brevet hennes...

Moren var lei av den respektløse holdningen til 13-åringen – Brevet hennes tar nettet med storm

De fleste som er eller har vært foreldre til barn i tenårene kan nok kjenner seg igjen i at dette er en alder hvor barna virkelig kan teste grensene dine.

Barn, eller ungdom, i denne alderen begynner ofte å stille spørsmål ved mor og fars «nødvendighet» og vil ofte vise eller proklamere at de fint kan klare seg selv.

Slik var det også hjemme hos 13-år gamle Aaron Havisham. Den unge gutten hadde skapt en populær kanal på Youtube, og klarte på den måten å få utbetalt rikelig med lommepenger. Aaron var overbevist om at dette skulle bli levebrødet hans i fremtiden, han hadde dermed ikke noe behov for utdannelse eller skole.

Reklame

Aaron sluttet å gjøre lekser, og ville ikke høre på alvorsordene til moren sin. En dag fikk mamma nok, hun skrev et brev til sønnen sin, som siden har funnet veien til og hylles på sosiale medier.

Moren skriver: 

«Kjære Aaron,

Nå er det slik at du tydeligvis har glemt at du ikke er eldre enn 13 år. Du har tilsynelatende glemt at det er jeg som er moren din, og du mener at jeg ikke trenger å lære deg noe mer. Du er ferdig utlært. Du har også proklamert at du nå tjener penger på egenhånd, og slik sett skal det vel ikke være noe problem for deg å betale meg tilbake for alt jeg har kjøpt til deg gjennom livet ditt.

Nå som det er slik at du ikke skal gjøre lekser eller prioritere skole lenger, fordi du skal «jobbe» hjemmefra, er det på tide at du betaler din del av kostnadene i dette huset.

Jeg har satt opp et overslag til deg.

Husleie: 4000 kr

Strøm: 1000 kr

Internett: 200 kr

Mat: 1300 NOK

I tillegg til de økonomiske kravene vil jeg at du skal gå ut med bosset på mandager, onsdager og fredager, disse dagene må du også vaske og støvsuge.

Hver uke må du ta badet, lage din egen mat og rydde opp alt du roter. Dersom du ikke utfører de huslige pliktene blir jeg nødt til å kreve et gebyr på 250,-kr for hver dag hvor jeg må gjøre disse tingene for deg.

MEN om du velger å igjen bli barnet mitt, fremfor romkameraten min, så kan vi sitte oss ned å revurdere denne avtalen.

Hilsen din mamma.»

Brevet til moren fikk raskt en enorm respons på Facebook. Faktisk har det blitt delt over 160.000 ganger! Det er tydeligvis mange som er enig med og støtter henne. Samtidig er det noen som kommenterer at hun aldri burde henge ut sin egen sønn offentlig.

LES OGSÅ
Den lille gutten spiste popcorn til lørdagsfilmen. To dager senere ble han livstruende syk
LES OGSÅ
21-åringen tok dette bildet - timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Hva mener du? Gikk moren for langt eller var dette en kreativ måte å utøve oppdragelse? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Deilig rett med blomkål og andre godsaker – denne smelter på tungen

Blomkål er nydelig å bruke i matretter. Ikke bare er det godt, men også skikkelig sunt. Her skal du få en litt annerledes, men...

Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe

En kvinne i Stavanger lå på bakken med brukket ankel og sterke smerter. Publikum var mest opptatt av å filme. Politiet er ikke imponert. Etter melding...

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva...

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode La det være sagt med det samme -...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT