Hjem Historier fra livet Moren postet et innlegg der hun forsøkte å finne venner til sønnen som har Downs. Responsen sjokkerte henne

Moren postet et innlegg der hun forsøkte å finne venner til sønnen som har Downs. Responsen sjokkerte henne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Christian Bowers, som nå er 24 år, hadde mange venner på videregående. Men etter har gikk ut av skolen for fem år siden har det vært vanskelig å finne gode venner.

Christian har Downs syndrom, og moren hans, Donna Herter, så at mangelen på venner fikk ham til å føle seg deprimert.

– Han spurte konstant hvor vennene hans er, hvorfor er det ikke er noen som vil komme innom og tilbringe litt tid med ham. Når vi var på butikken, inviterte han halve butikken til å bli med oss hjem og spille videospill sammen med oss. Men selvfølgelig ville ingen det. Og han forstår bare ikke hvorfor, sier Donna Herter til CBS News.

Å se sønnen så trist knuser et mammahjerte. Donna visste ikke helt hva hun skulle gjøre for å sørge for at sønnen fikk litt selskap, som han lengtet sånn etter. Til slutt la hun ut et innlegg på Facebook der hun skrev at hun så etter en ung mann, mellom 20 og 28 år, fra nabolaget.

– Jeg fortalte at jeg ville betale 80 dollar om de kom over og hang sammen med sønnen min i to timer og spilte tv-spill med ham. Alt han egentlig vil ha er bare en kompis å gjøre ting med, sier Donna.

Våknet til 5 000 kommentarer

Hun er selv sykepleier og jobber nattskift. Hun la ut innlegget klokken 04.00 om natten, like før skiftet hennes var over. Da hun våknet hadde innlegget fått rundt 5 000 kommentarer.

– Jeg ble helt skremt. Hendene mine skalv, og jeg svettet. Jeg så bare etter noen lokale gutter, jeg ville ikke invitere hele verden inn i huset vårt, forteller Donna.

Blant de mange som hadde lagt igjen kommentarer var det både foreldre som kom med forslag, andre som meldte seg frivillig til å hjelpe, og atter andre som selv var foreldre til barn med spesielle behov som også ba om råd.

Ønsker seg også venner som ikke har Downs

Christian deltar på arrangementer for mennesker med spesielle behov, men han ønsker ikke bare å henge med andre som har spesielle behov.

– Jeg har aldri spurt ham, men jeg antar fordi det får ham til å føle seg normal, bare for en time eller to, sier moren hans.

Nå har Christian sju unge menn på sin egen alder som stikker innom og besøker han.

Thanks so much to Jack for hanging out with Christian today and bringing pizza!!! It was a pleasure to meet you and can’t wait till you come back!

Posted by Donna Herter on Friday, April 21, 2023

En av dem er James Hasting. Det var egentlig en kompis av James som så innlegget, men det var James som meldte seg.

– Da jeg leste innlegget, ble jeg lei meg fordi hun følte hun måtte betale folk for å være venner med Christian, sier Hasting til CBS News.

Han jobber selv med mennesker med funksjonshemminger, og det er noe han brenner for.Når han besøker Christian spiller de som oftest tv-spill eller ser en film.

Nå er ikke Christian deppa mer…

– Christian har lært meg å se på verden som mer enn det vi ser på overflaten. For selv om vi på overflaten kan se annerledes ut, har vi innerst inne likheter og det burde være enkelt å komme overens, sier James om den nye kompisen sin.

Han legger til at han håper denne historien lærer andre at det er OK å være annerledes.

– Bare fordi noen er annerledes enn det du er vant til, betyr det ikke at de ikke er like i hjertet, sier James.

Herters innlegg førte også til at Christian ble invitert innom den lokale brannstasjonen for å henge med brannmennene. Han har også vært på bowling med noen soldater som holder til ved et militæranlegg i nærheten.

Og nå er han ikke deprimert mer. Donna kan fortelle at sønnen legger seg med et smil om munnen hver kveld, og forteller alle om de nye vennene sine.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com