in

Moren raser etter førskolen har forkortet datterens navn for å gjøre det enklere…

Foto: privat

Paris Tautu, som er av maori-avstamning, oppfordrer foreldre til å minne barna om viktigheten av navnet deres hvis det er tradisjonelt og en del av deres kultur.

En rasende mor har uttalt seg etter å ha oppdaget at datterens førskole har forkortet navnet hennes fordi det er «for vanskelig å uttale».

Mahinarangi Tautu hadde nettopp begynt å gå på førskole i New Zealand da hennes mor Paris ble fortalt at personalet ville kalle den da fem år gamle «Rangi».


De fortalte en forferdet mamma at de fant Mahinarangis tradisjonelle maori-navn, som betyr «måne på himmelen», for vanskelig å uttale.

Paris sier ifølge avisen Mirror at slemme barn ler av datterens tradisjonelle navn og ikke engang brydde seg om å prøve å uttale det. Mobbingen har gjort Mahinarangi så fortvilet at hun ikke lenger prøver å korrigere folk når de sier navnet hennes feil.

Foto: privat

Maori er en polynesisk urbefolkning på New Zealand. Ordet maori betyr ifølge Store norske leksikon «vanlig», «innfødt person». 

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Paris sa at datterens navn har gått i arv gjennom flere generasjoner og følger en lang tradisjon som ofte viser hvor noen er fra. Hun mener det å ikke bruke folks fullt navn kan sees på som mangel på respekt.

– Kan du forestille deg at barnet ditt er for flau til å si navnet sitt fordi folk ikke vil gjøre en anstendig innsats for å uttale det riktig, sier hun ifølge avisa.

– Jeg er lei meg fordi en 5 år gammel jente, i 2021, har mistet stoltheten som følger med det vakre navnet hennes, sier hun videre.

Det som gjør henne ekstra sint, er at de bruker henne som en Maori-ressurs i timene.

Paris forteller New Zealand Herald at hennes forfedre gjennomgikk lignende opplevelser, og det har bare gjort henne enda mer bestemt på å sørge for at datterens navn blir uttalt riktig og ikke endret.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Faren avlyser datterens date fordi gutten hun skulle møte ikke ville hilse på han

kontor

Bytt deg rikere: Slik får du opptil en ekstra månedslønn i året