torsdag, februar 27, 2020
Nyheter Moren så rødt da datteren ikke fikk klappe servicehunden

Moren så rødt da datteren ikke fikk klappe servicehunden

-

Moren var på et kjøpesenter i Pittsburgh med datteren sin, da datteren så en søt golden retriever. Moren spurte om datteren kunne få klappe hunden, men fikk «nei» til svar. Det likte moren svært dårlig.

Megan Stoff jobber med servicehunder, og var på kjøpesenteret denne dagen med golden retrieveren Nala. Nala hadde på seg en vest der det stod at hun var en servicehund, og at det ikke var lov å klappe den. Det skriver nettsiden Relieved.

Moren kom bort til Megan med datteren, og spurte om datteren kunne få klappe hunden. Da svarte Megan «nei».

Moren og datteren ble tydelig skuffet, men de gikk avgårde. Megan trodde det var det, og fortsatte handlerunden sin med Nala i bånd.

Foto: Privat

Hentet en vakt

Litt senere, kom Megan og Nala ut av en butikk, og der stor moren med datteren. Moren så forbannet ut. Hun kom bort til Megan og sa at hun syntes Megan var uhøflig da hun ikke lot datteren få klappe hunden. Moren påpekte også at hunden burde hatt et merke på seg der det stod at det ikke var lov å klappe den. Da pekte Megan på hundens vest, der det var intet mindre enn fire merker der det stod at Nala var en servicehund, og at det ikke var lov å klappe den.

Moren hisset seg opp, og kjeftet på i Megan i flere minutter. Til slutt tok Megan med seg Nala og gikk. Men moren ga seg ikke der. Nå var hun så opprørt at hun gikk og hentet en sikkerhetsvakt som jobbet på kjøpesenteret.

Vakten opptrådte både rolig og profesjonelt, men han kunne selvfølgelig ikke ta morens klage med seg videre: «Datteren min vil klappe den hunden, men hun får ikke lov.»

Derfor skal du ikke klappe servicehunder

Det er viktig at bade barn og voksne er klar over at man aldri skal klappe servicehunder. Hundene er ikke kjæledyr, de er på jobb. Ofte består jobben deres i å passe på mennesker som av forskjellige grunner trenger hjelp til å komme seg rundt. Hundene er trent i ikke å la seg distrahere av andre mennesker, og det er viktig at man ikke tar hundenes fokus vekk fra jobben de gjør. Å klappe en servicehund kan i verste fall sette menneskers liv i fare.

– Alle norske servicehunder bærer en vest/markering der det står «Servicehund på jobb», men de er faktisk trent til å bli hos eier. Skal de hente hjelp fra andre skjer det som regel innendørs og da fra familiemedlemmer eller kolleger, har Anne Margrethe Rognheim Nyhus, leder for Norske Servicehunder tidligere fortalt til Sosialnytt.

Del gjerne artikkelen så flere blir klar over hvorfor man ikke skal klappe servicehunder!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...