Jeg har lest om denne historien tidligere. Om den er sann? Det vet jeg ikke. Men det spiller ingen rolle. For det er budskapet som teller.

Historien skal ha blitt postet på nettet av en amerikanske mann. Den er kort og enkel. Allikevel er den så kraftfull. Den har en beskjed til oss voksne: Lær barna å bli gode voksne ved å være gode voksne.

Og … den sier noe om hva som er viktig i et sunt parforhold som varer … Du kan lese historien (fritt oversatt) lenger ned.

– Jeg elsker brent brød!

Når jeg var barn, likte mamma å lage mat. Det spilte ingen rolle hvor sliten hun var. Hun nøt å servere oss måltidene sine.

Ett måltid kommer jeg aldri til å glemme. Mamma hadde laget kveldsmat til oss etter en lang og slitsom dag på jobben.

Mamma ga pappa en tallerken med syltetøy og en ekstremt brent skive med ristet brød.

Jeg ventet på at noen skulle legge merke til det brunsvidde brødet. Men pappa bare spiste det mens han spurte hvordan jeg hadde hatt det på skolen.

Jeg husker ikke hva jeg sa til ham den kvelden. Men jeg husker at mamma ba pappa om unnskyldning for det brente brødet. Jeg kommer aldri til å glemme hva han svarte:

«Elskling, jeg elsker brent brød!»

Så smilte han.

Senere, samme kveld, gikk jeg til pappa for å si godt natt. Jeg spurte ham om det var sant at han likte brent, ristet brød. Han ga meg en god klem og sa:

«Mammaen din har hatt en lang og slitsom dag på jobben. Dessuten vil ett brent brød aldri skade noen, men slemme ord vil.

Du vet, livet er fullt av mangelfulle ting og mennesker som ikke er perfekte. Jeg er ikke best i noe, egentlig. Jeg glemmer bursdager og jubileum som alle andre.»

Pappa fortsatte:

«Årene har lært meg at å akseptere hverandres feil, og i stedet verdsette ulikhetene våre, er noe av det viktigste vi kan gjøre for å skape sunne og varige forhold. Livet er for kort til å våkne opp med anger. Elsk menneskene som behandler deg godt og ha medfølelse med dem som ikke gjøre det.»

Mennesker komme til å glemme hva du sier. De kommer til å glemme hva du gjør. Men, de vil aldri glemme hvordan du fikk dem til å føle seg.

Del gjerne denne historien!