søndag, desember 8, 2019
Historier fra livet Moren skulle bare amme datteren - babyen ble truffet...

Moren skulle bare amme datteren – babyen ble truffet av en ball og mistet nesten livet

-

En gang i mellom hender det man er på feil sted til feil tid, og høyst uventede ting kan skje. Dette skjedde nylig for familien Hovenga i Iowa, USA, og dessverre var det ingen god ting som skjedde.

Moren Kassy hadde nemlig tatt med seg den lille datteren McKenna på en softball-kamp for å se faren Lee spille. Softball er en svært populær sport i USA, og det er alltid mange tilskuere, selv på de mindre kampene.

Og det var her det utenkelige skjedde. Kassy satte seg ned for å amme McKenna, som da var sju uker gammel, og en softball kom på avveie. Den traff babyen hardt i hodet, og hun gikk umiddelbart i kramper, skriver New York Post.

Foto: Facebook

Hun ble kjørt i all hast til sykehuset Mayo Clinic i Rochester i Minnesota, hvor hun fikk konstatert to blødninger i hjernen.

Kunstig koma

Først og fremst konsentrerte legene seg om å få krampene under kontroll, og McKenna ble lagt i kunstig koma. Dette for å beskytte hjernen under den videre behandlingen.

Tilstanden så virkelig ikke god ut, men etter et stykke tid skjedde det noe merkelig med McKenna. Det ble startet en gruppe i hennes navn på facebook, en gruppe som hurtig fikk over 100 000 følgere, som alle sendte kjærlige tanker og støtte til familien.

Like etterpå – som lyn fra klar himmel – opphørte krampene, og legene kunne vekke henne fra komaen hun lå i.

Men det var ikke alt. For plutselig kunne alle i rommet se hvordan McKenna kikket omkring seg – og virket helt bevisst om at foreldrene var hos henne!

Foto: Facebook

En lang reise 

Nå er hun våken i stadig lengre perioder om gangen, og det er tydelig hun gjenkjenner sin mors stemme. Men det er bare begynnelsen på en lang reise for familien.

Så sent som fredag skrev moren dette:

– McKennas tilstand er stabil. Hun skal ha en bronkoskopi. Det er en undersøkelse hvor man kikker inn i lungenes luftveier. Det betyr at de stikker et rør med lys og et lite kamera inn gjennom nesen eller munnen for å gå ned i halsen i luftrøret, og videre ned i bronkier og bronkiolene i lungene.

Familien venter ved datterens side.

Samtidig er de takknemlige for all den støtten de har fått fra alle mulige mennesker. Mange har til og med bidratt med penger, som alle går til McKennas behandling og pleie. Så langt er det samlet inn over 70 000 dollar via en egen innsamlingskampanje.

– Vi hører om disse ulykkene i nyhetene daglig, men tenker aldri over hvor mange andre enn en selv som ber for ofrene som rammes, skrev Lee Hovenga på Facebook.

– Det er hjertevarmende å vite at det finnes så mange uselviske mennesker i den her verden som håper og ber for andre.

Vi håper virkelig det kommer til å gå bra med den lille familien, og sender en stor klem til dem alle – og spesielt lille McKenna som fortsatt kjemper for å bli frisk igjen. Del hvis du også ønsker det beste for dem alle.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Brøytebilsjåfør advarer foreldre: – Dette er livsfarlig!

Terje Nilsen fra Tromsø har vært brøytebilsjåfør i over 20 år. Han har flere ganger kommet over snøhuler som barn har gravd i snøfonnene...

Dyrlegen stod klar med sprøyten som skulle avlive valpen. Da kom sjefen løpende inn og ropte: Stopp!

Lille Starfish ble funnet utendørs i San Francisco da hun bare var en liten valp. Hun klarte ikke å stå på beina sine. I...

Sykehuset fakturerte 40 dollar for hudkontakt mellom moren og babyen etter fødselen

Ryan Grassley hadde nettopp blitt pappa. Babyen hadde blitt forløst gjennom keisersnitt. Alt gikk fint, mor og barn hadde det bra. Men da han...