Arizona i USA er kjent for sine varme somre og milde vintre, og en vakker sommerdag da temperaturen klatret opp mot 40 varmegrader bestemte den amerikanske kvinnen Dominique Woodger seg for å la den ni måneder gamle sønnen få lov til å kjøle seg litt ned i familiens hagebasseng.

Men ikke før hun hadde satt sønnen i bassenget og skrudd på vannet startet marerittet. Sønnen satte i gang å hylskrike, og det var tydelig noe gjorde fryktelig vondt på den lille gutten.

Dominique forteller hun trodde han gråt og skrek fordi han fikk vann i ansiktet – og syntes det var ubehagelig. Men så gikk det opp for henne at det var betraktelig mer alvorlig enn det.

Huden ble kraftig rød og han fikk store blemmer på hele høyre siden av kroppen. Der hvor han hadde blitt truffet av vannstrålen fra hageslangen.

Det viste seg at vannet som var i slangen som hadde ligget ute i solen hele dagen var kokende varmt, og Dominique hadde sprøytet det direkte på den ømfintlige huden hans! Det var ikke rart han skrek.

La vannet renne litt

Derfor må man sørge for å la vannet renne litt før man spruter på noe eller noen, slik at man med sikkerhet vet at vannet er kjølig. Dessuten bør man kjenne etter med fingrene før man spruter!

Foto: pixabay

Selv om det ikke er like varmt her i Norge som i Arizona er det ingenting som tilsier det samme ikke skulle kunne skje her. Vannslanger som ligger ute i solen absorberer varme, og den sprer seg videre til vannet inne i slangen. Derfor er det viktig å dele denne artikkelen så flere blir oppmerksomme på faren ved å ikke la vannet renne litt før man begynner å sprute på noen.

Nedenfor kan du se en video om hendelsen: