Hjem Familie Morens straff da 9 åringen mobbet, fikk langt mer oppmerksomhet enn moren hadde tenkt seg

Morens straff da 9 åringen mobbet, fikk langt mer oppmerksomhet enn moren hadde tenkt seg

Tre bilder, av det som for mange assosieres med et isolat. Et tomt rom, med en seng og ett klesskift.

I Newfoundland oppførte en 9 år gammel jente, Hannah, seg dårlig på skolen og plaget en venninne. Moren, Amanda Mitchell, la ut tre bilder av straffen hun ga datteren, på Facebook.

Ifølge GlobalNews var posten ment for andre mødre i Mitchell sitt miljø. Men kort tid etter at hun la ut bildene hadde de blitt delt 59 600 ganger, og kommentert 98 000 ganger.

Bildene viser datterens rom, med kun sengen og ett klesskift på. Moren konfiskerte alle andre leker, møbler og klær. Klærne hun lot ligge på sengen var dessuten anti-mobbe klær, med et trykket budskap om ikke å plage andre. Dette antrekket skulle Hannah gå med på skolen hver dag i en uke.

Foto: Privat

De fleste av kommentarene var positive og støttet morens måte å slå ned på dårlig oppførsel. Noen av dem, derimot, fikk moren til å revurdere straffen og mildne den noe.

Datteren måtte gå med «antimobbe klær» i en uke. Foto: privat

Innen uken var omme delte moren at datteren alt hadde gjenvunnet noen eiendeler, bøker, nattbord og nattlampe, at hun hadde fire ulike anti-mobbe antrekk å rullere mellom, samt at Hannah viste mye anger.

LES OGSÅ: 16-åring mobbet kreftsyk medelev – nå skaper farens straff stort engasjement

En annen del av straffen som ble midlet var at moren i utgangspunktet hadde tenkt å la datteren gjenta setninger som «Jeg skal ikke lyve», «Jeg er ansvarlig for mine handlinger» 50 ganger. Dette ble redusert til 25. Kanskje mer passende for en 9 åring?

En av de positive kommentarene lød «Fantastisk… Dette er måten å lære et barn at handlingene deres får konsekvenser. Det er på denne måten de lærer.»

Til de negative kommentarene svarte moren at hun hadde forsikret seg om at det ikke var noe underliggende hos datteren som hadde fått henne til å oppføre seg dårlig på skolen, og at hun hadde forklart henne hvorfor hun ga en slik straff.

Mitchell er mor til to, og har vært alene med dem store deler av oppveksten. Hun forklarer den ekstreme straffen med at hun ikke vil at de skal vokse opp, bryte loven og havne i ordentlig fengsel.

Hva mener du? Var straffen på sin plass eller dro moren strikken vel langt? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com