Hjem Hus og hjem Mormors hemmelige rengjøringstriks: Så enkelt får du en skinnende ren kjøkkenkum

Mormors hemmelige rengjøringstriks: Så enkelt får du en skinnende ren kjøkkenkum

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Å vaske kjøkkenet kan ofte føles som en uendelig oppgave, spesielt når det gjelder de mest utfordrende stedene som kummen. Men hva om jeg fortalte deg at det finnes et enkelt, raskt og økonomisk triks for å få kummen skinnende ren? Trikset? Mel.

Hver gang jeg har ryddet og vasket, fylles jeg av en følelse av tilfredshet. Ikke bare ser det fint og rent ut rundt meg, men duften av friskhet gjør jobben verdt det. Men som mange andre, finner jeg at kjøkkenet, og spesielt kummen, kan være en utfordring å holde ren.

Mormors hemmelighet: Mel i kummen

Min mormor helte alltid mel i kummen, og nå, 20 år senere, kan jeg ikke leve uten dette supertrikset. Kummen kan ofte bli stygg med gamle matrester og kalkmerker som etterlater brune eller stygge flekker. Vanlig skrubbing med klut eller børste er ofte ikke nok, og rengjøringsmidler kan være både tidkrevende og skadelige for miljøet.

Slik gjør du det

Mormors triks er både enkelt og effektivt. Her er hvordan du kan gjøre det:

  1. Rengjør kummen: Fjern matrester og skitt fra kummen, og tørk den deretter helt tørr med en klut, håndkle eller papir.
  2. Påfør mel: Ta frem melposen og strø utover 4 spiseskjeer mel i kummen.
  3. Gni inn mel: Gni melet inn med sirkelbevegelser, vær nøye og grundig.
  4. La det virke: La melet sitte i noen minutter før du tørker det vekk. Vær forsiktig så du ikke spyler det ned i avløpet, da mel kan stivne og skape problemer i rørene.

Resultatet

Når du tørker bort melet, vil du se at alt møkket løsner, og kummen blir skinnende ren med en glinsende overflate. Og det beste? Det hele gjøres uten store anstrengelser og uten bruk av miljøskadelige rengjøringsmidler.

Før og etter «melbehandling».

Å vaske kummen er kanskje ikke det mest spennende, men med dette geniale trikset blir det en rask og enkel oppgave. Og du kan glede deg over en skinnende ren kum uten å bruke skadelige kjemikalier.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com