Hjem Historier fra livet Mors beskjed til en ungdom i skateparken går verden rundt

Mors beskjed til en ungdom i skateparken går verden rundt

En mor lærte en lekse om fordommer da hun tok med datteren sin til en skatepark. 

Jeanean Thomas la ut denne historien på twitter, den deles nå av tusenvis som vil slå et slag mot fordommer. Jeanean tok med seg sin datter til en lokal skatepark. Datteren hadde lenge ønsket å få prøve seg på skateboard. Når de kom til parken oppdaget de at den var fylt til randen av gutter i puberteten.

Jeanean skriver:

«Kjære ungdom i skateparken: Du er sannsynligvis rundt 15 år gammel. Jeg forventer ikke at du er særlig moden eller at du har lyst til å ha en liten jentunge på skaterampen sammen med deg. Men det du ikke vet er at min datter har hatt lyst til å prøve skating i månedsvis. Jeg har faktisk vært nødt til å overbevise henne om at skating ikke bare er for gutter. Men da vi kom til parken var det nettopp bare det der. Gutter i ungdomsalderen. De både bannet og røykte, og datteren min hadde helst lyst å snu for å gå hjem.»

Jeanean var klar til å gå i forsvarsposisjon ovenfor datteren sin.

«Faktisk så fikk også jeg lyst til å gå. Jeg orket ikke tanken på å bruke en belærende voksenstemme for å snakke med deg. Men jeg hadde heller ikke lyst til at min datter skulle føle at hun måtte være redd dere, eller at hun ikke hadde samme rett til å bruke parken som du har. Så da hun sa til meg at hun ikke ville være der fordi det bare var eldre gutter der, så svarte jeg henne at det gjør ingenting. Dere eier ikke skateparken. 

Datteren min tok mot til seg og gikk ned på rampen, på tross av at dere suste forbi henne på brettene deres. Hun rakk bare å kjøre en runde eller to før du gikk bort til henne og sa unnskyld meg. Jeg var forberedt på å bruke den allerede gjennomtenkte talen min til deg om at hun har like mye rett til å være her som deg. Så hørte jeg at du sa til henne at hun sto feil med beina, skal jeg hjelpe deg? 

Du brukte nesten en time sammen med min datter. Viste henne hvordan man kan holde balansen og styre. Og hun lyttet til deg. En oppgave mange voksne ikke klarer å beherske! Du holdt henne i hånden og hjalp henne opp når hun falt. Jeg hørte til og med at du sa til henne at hun måtte passe seg for skinnene, da de er lett å skade seg på. 

Du skal vite at jeg er stolt over at du er en del av mitt lokalsamfunn. Jeg ønsker å takke deg for å ha vært så snill mot min datter, selv om vennene dine ertet deg for det. Hun gikk hjem med en følelse av stolthet og har nå tro på at hun kan klare hva det skal være, takket være deg. 

Slå et slag mot fordommer du også, del denne fine historien! 

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com