Hjem Nyheter Morten Sandøy snakker ut om det smertefulle tapet: – Ingen skal dø når de er 48 år gamle

Morten Sandøy snakker ut om det smertefulle tapet: – Ingen skal dø når de er 48 år gamle

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Morten Sandøy er et navn de fleste av oss kjenner godt. Som nyhetsanker i TV 2 har vi blitt kjent med en humørfylt og lunefull mann som ofte har glimt i øyet og gode kommentarer på lur. Men i sommer opplevde Morten noe av de vanskeligste vi mennesker utsettes for.

Da lillesøster Åsfrid fikk blodkreft var det tungt for hele familien. Morten Sandøy har selv vært åpen om at han har benyttet seg av psykolog de siste årene.

Søsknene betydde tydeligvis mye for Åsfrid. Noe hun i mars beskrev gjennom et innlegg på Facebook. Til et bilde beskrev hun hvor stor betydning storebror Morten og storesøster Borghild hadde.

– I dag vil jeg skryte av mine storesøsken som jeg er så glad i 💕 Bare en tlf. unna og jeg får skryt, peptalk, trøst, felles nedsnakk av friske folk som bare jogger rundt, eller bare om alt annet enn sykdom.
Dere er TippTopp – gleder meg til vi kan treffes live og le høyt OG mye – det er vi heldigvis svært gode på – uansett hvor svart det kan være …

I dag vil jeg skryte av mine storesøsken som jeg er så glad i 💕 Bare en tlf. unna og jeg får skryt, peptalk, trøst,…

Posted by Åsfrid Sandøy Kvale on Saturday, March 19, 2022

I sommer publiserte Morten et bilde på Facebook av seg selv og søsteren. Han fortalte da at lillesøster var død.

«Då sovna verdens kulaste, tøffaste, sterke og snille lillesøster inn. Ufattelig tungt og trist. Tankane går spesielt til Trond, Frida og Henrik. Du vil bli sakna Åsfrid, men alle minnene kan ingen ta fra oss. Ei Åsfrid i livet skulle alle hatt.»

Då sovna verdens kulaste, tøffaste, sterke og snille lillesøster inn. Ufattelig tungt og trist. Tankane går spesielt til…

Posted by Morten Sandøy on Friday, July 8, 2022

Det å miste en nær er vanskelig for alle. Og spesielt tungt er det når det er sykdom som setter en stopper for livet, så alt for tidlig.

– Ingen skal dø når de er 48 år gamle. Det er bare urettferdig. Men sånn er det. Jeg er ikke den eneste som opplever det. Det som var vanskelig, var at vi var i pandemien mens hun var syk, forteller Morten til TV 2.

Pandemien gjorde nemlig at han ikke kunne besøke lillesøster så mye som han ønsket da hun var syk.

– Vi kunne jo ikke besøke henne. Hun satt bare hjemme alene og kunne ikke omgås andre, bortsett fra sin mann og to barn. Det var veldig vanskelig å ha en syk søster som du ikke kunne besøke, fordi hun kunne dø av en lungebetennelse eller koronavirus, forteller Morten til TV 2.

Var bestevenner

Det skiller ti år mellom Morten og Åsfrid. Allikevel var de bestevenner. For Morten har det vært viktig å fokusere på de gode minnene når han tenker på lillesøster.

Og psykolog har vært til stor hjelp.

– Det å gå til psykolog, en som virkelig kunne det, gjorde egentlig godt. Jeg pleier å si til folk at jeg skulle gått oftere til psykolog, istedenfor å klage på ting, sier han.

Takk til alle som var med å ta farvel. Takk for all omtanke. Nå går livet videre. Du er med oss på ferden Åsfrid❤️❤️

Posted by Morten Sandøy on Friday, July 22, 2022
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com