søndag, oktober 24, 2021

Møt Ryker – schäferen som skulle bli servicehund, men som selv ville det annerledes

Mest lest nå

Noen hunder kan trenes til nesten hva som helst, andre igjen ikke til noe overhodet. Schäferhunden Ryker, som denne historien handler om, er en slik hund. Men det er tydeligvis ingen hindring for at den har godt humør likevel.

Det hele begynte med at Ryker skulle trenes hos Double H Canine Training Academy i Louisville, USA, hvor planen var han skulle trenes til å bli en servicehund som skulle ut og hjelpe funksjonshemmede.

Ryker var nøye utvalgt til oppgaven, og trenerne så for seg at dette ville bli en forholdsvis enkel oppgave. De tok gruelig feil.


Selve treningen er ikke spesielt avansert, og de aller fleste kommer gjennom uten de helt store problemene. En servicehund skal hjelpe sine eiere med dagligdagse gjøremål, og trenes derfor på helt dagligdagse oppgaver.

Men Ryker hadde helt andre idéer om hvordan de forskjellige oppgavene skulle løses.

Riktignok hadde Ryker alle de grunnleggende kunnskapene på plass, og hadde ingen problemer med helt ordinære kommandoer som «kom» og «sitt» og den type ting – det var da de mer avanserte oppgavene skulle løses han fant sine egne kreative måter å gjøre det på.

En servicehund skal kunne gjøre ting som skru av og på lys, hente forskjellige ting til eieren, være oppmerksom på eierens helsetilstand, alt ettersom dennes livssituasjon. Og i utgangspunktet skal de fleste hunder kunne trenes til dette – og skolen har aldri hatt en hund inne de ikke har klart å trene opp som den skal. Før Ryker!

For han fant på all verdens sprell underveis, og til sist så ikke trenerne noen annen utvei enn å gi opp.

Først skulle Ryker lære noe så enkelt som  hente en vannflaske. Han hentet flasken, men den skulle lekes med og ikke leveres. Rullatortreningen gikk ikke stort bedre, og da han skulle åpne kjøleskapet dro han like gjerne hele greia med seg.

Ingen av trenerne kunne huske å ha sett en hund så full av spillopper, og selv om Ryker strøk med glans som servicehund ble han likevel superkjendis. De filmet nemlig treningen hans, og du kan selv se deler av den i klippet nedenfor.

Ryker blir nok ikke noen servicehund med det første, men hva gjør vel det, når han likevel kan spre så mye glede som han gjør. En fantastisk hund – selv om han neppe er til mye nytte i det rent praktiske. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter