tirsdag, januar 25, 2022

Mystisk hjernesykdom brer seg blant unge

Mest lest nå

En varsler fra helsemyndighetene i Canada advarer etter at en mystisk hjernesykdom sprer seg blant unge personer i den kanadiske provinsen New Brunswick.

Flere tilfeller av en progressiv nevrologisk sykdom i den kanadiske provinsen New Brunswick har forvirret eksperter i mer enn to år.

Sykdommen ser ut til å ramme stadig flere friske, unge mennesker i 20- og 30-årene, og forårsaker en rask kognitiv tilbakegang blant noen av de rammede.


Saken er omtalt både av den britiske avisen the Guardian, og her hjemme av TV 2.

En ansatt i helsemyndighetene sier til The Guardian at mistenkte tilfeller stadig øker i antall og at unge voksne uten tidligere helseplager utvikler en rekke symptomer som hurtig vekttap, søvnløshet, hallusinasjoner, vansker med å tenke og redusert bevegelighet.

Det offisielle antallet saker som undersøkes er 48, og har ikke blitt endret siden saken ble kjent tidlig på våren 2021. Men flere kilder sier til den britiske avisen at det nå kan være så mange som 150 personer, i tillegg til et ukjent antall som fortsatt trenger utregning.

– Jeg er virkelig bekymret fordi det ser ut til å utvikle seg så raskt, sier en anonym kilde til avisa.

Av de 48 sakene som myndighetene opplyser at de etterforsker, er flere av dem uten genetiske koblinger – noe som kan tyde på at miljøfaktorer kan være utløsende.

En av personene som er rammet av sykdommen er en kvinne i 30-årene. TV 2 skriver at en kvinnelig sykepleier i 20-årene, som steller denne kvinnen, nylig har begynt å få symptom på nevrologisk tilbakegang.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter