Hjem Nyheter NÅ: Baneheiasaken blir gjenopptatt

NÅ: Baneheiasaken blir gjenopptatt

13. september 2000 ble Viggo Kristiansen pågrepet for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Siden har han sittet i fengsel. Nå gjenåpnes saken.

Det er TV 2 som melder at de har kilder som tilsier at saken skal gjenåpnes etter at Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker har vurdert den spesifikke saken.

– Viggo Kristiansen og hans familie er lettet over Gjenopptakelseskommisjonens avgjørelse om å gjenåpne Baneheia-saken, skriver Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin i en pressemelding.

Arvid Sjødin er Viggo Kristiansens advokat. Foto: Facebook

Videre i pressemeldingen skriver Sjødin at Viggo Kristiansen ser frem til en ny rettsak hvor han håper å renvaske seg fra saken.

«På telefon fra Ila fengsel forteller Kristiansen at han ser frem til en ny rettssak hvor han vil føre bevis for at han ikke var med på barnedrapene. Etter mange års kamp for gjenopptakelse er det naturlig nok dette som står i fokus i dag», står det i pressemeldingen.

Burde vært gjenåpnet for 10 år siden

Til TV 2 uttaler Sjødin at avgjørelsen tyder på at Kristiansen, som seks ganger tidligere har forsøkt å få saken åpnet, burde fått gjenåpnet saken allerede for ti år siden.

– Beslutningen om gjenåpning vil bety at Viggo Kristiansen, etter å ha tilbrakt halve livet sitt bak murene, omsider kan få en reell anledning til å forsvare og renvaske seg for anklagene – og samtidig kunne etablere seg som vanlig samfunnsborger, om enn med nesten 21 års forsinkelse, sier Sjødin til kanalen.

Saken oppdateres.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com