Det har lenge vært diskutert og det skal være lovlig å bære plagg som tildekker ansiktet i norske skoler. Under gårsdagens forslag fra Regjeringen om å forby nikab og burka i norske skoler ble det det flertall for forslaget under voteringen på Stortinget.

– Dette er veldig gledelig! Da Fremskrittspartiet i 2003 foreslo et totalforbud mot nikab og burka, ble vi latterliggjort. Nå ser vi at vi har klart å dra det politiske miljøet i vår retning, sier Frp-representant og saksordfører Åshild Bruun-Gundersen til Bergens Tidende.

Siv Jensen fornøyd

I en video publisert på Nettavisen, sier Siv Jensen:

– Nå blir det vedtatt forbud mot burka og nikab i undervisning. Og det er et stort fremskritt sett med Fremskrittspartiets øyne. Vi kommer selvfølgelig til å fortsette å jobbe for ytterligere innstramninger. Men grunnen til at det er viktig å få på plass dette forbudet nå er jo sånn at det ikke skal bli et stort problem i Norge. For det er ikke det i dag, men det kan bli det. Og ved et forbud allerede nå, så driver vi god forebygging gjennom fornuftig integreringspolitikk.

Foto: Pixabay

Bare i undervisningssituasjon 

I utgangspunktet ønsket Regjeringen et totalforbud mot nikab og burka på hele skoleområdet, til en hver tid. Men forbudet gjelder altså bare i undervisningssituasjon. Dette skal i følge Dagbladet være en følge av at Venstre havnet i regjeringen.

LES OGSÅ: I Tyskland blir man bøtelagt dersom man kjører med burka.

Forbudet gjelder imidlertid ikke bare for elever og studenter. Det gjelder også for alle som jobber i barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, folkehøyskoler, fagskoler, høyskoler og universiteter. I barnehagene derimot vil forbudet bare gjelder for ansatte, ikke for barna.

Norge blir det første landet i Norden som innfører et slikt forbud i utdanningsinstitusjonene. Forbudet er omstridt med mange delte meninger.

Mona Fagerås fra SV sier blant annet til Bergens Tidende:

– Vi mener det er bortkastet å bruke tid på et forbud som strengt tatt ikke er et problem.

Hva mener du om forbudet? Del din mening i kommentarfeltet på Facebook! 

 

Loading…