Hjem Nyheter Nå bør du ikke overskride fartsgrensen – Sjekk det nye verktøyet politiet har fått

Nå bør du ikke overskride fartsgrensen – Sjekk det nye verktøyet politiet har fått

Norge styrker trafikksikkerheten med avansert laserteknologi for fartsmåling.

I et betydelig skritt fremover for trafikksikkerheten, vil Utrykningspolitiet (UP) og de ulike politidistriktene i mars begynne å ta i bruk en ny og avansert lasermåler kalt LaserCam 4 for å effektivt bekjempe råkjøring på norske veier. Den nye laseren vil både å filme og måle hastigheten til kjøretøy i fart.

Totalt er 200 nye fartsmålere anskaffet for å styrke politiets innsats mot fartssyndere, med en distribusjon som strekker seg over både UP-patruljer og lokale politidistrikter. Det melder TV 2. Disse lasermålerne er utstyrt med en rekke funksjoner som utgjør en markant forbedring fra tidligere teknologi.

En av de mest bemerkelsesverdige nyvinningene med LaserCam 4 er integrasjonen av et kamera som ikke bare viser måleområdet klart, men også muliggjør dokumentasjon av fartsmålingen gjennom både bilde og video. Dette tillater en kvalitetssikring av målingene som tidligere ikke var mulig. Ifølge Politiets fellestjenester bidrar den anvendte algoritmen til å levere svært nøyaktige måleresultater.

– Blant annet har den nye lasertfartsmåleren et kamera som viser målområde, slik at man kan kvalitetssikre målingene. Kameraet gjør det også mulig å dokumentere målingen med bilde eller video. Algoritmen som benyttes i instrumentet gir svært nøyaktige resultater, opplyser Politiets fellestjenester til TV 2.

Knut Smedsrud, lederen for UP, understreker viktigheten av lasermålerens videofunksjon, spesielt med tanke på rettssikkerheten for de involverte. Dette nye utstyret gir politiet muligheten til å presentere dokumentert måling i tillegg til tjenestepersonens forklaring under eventuelle rettssaker, noe som styrker bevisgrunnlaget betydelig.

Videre er rekkevidden til den nye lasermåleren en vesentlig forbedring, med en maksimal måleavstand på opptil 2,4 kilometer. Politiet har imidlertid valgt å begrense måleavstanden til mellom 30 og 500 meter. Denne tilpasningen sikrer økt målekapasitet i tettbygde områder og langs skoleveier, hvor behovet for fartskontroll er spesielt høyt.

Det kan jo ikke være annet enn positivt at man gjør tiltak for å ta råkjørere i Norge.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com