in

Nå bytter bilistene til dette el-kjøretøyet

sponchia/ Pixabay

Årlig selges om lag 70 000 – 80 000 elsykler i Norge. 6 av 10 elsyklister sier de bytter ut bil med elsykkel. 

En ny undersøkelse i regi av Norsk elbilforening viser at 6 av 10 som kjører elsykkel har byttet fra bil. Elsykkel kan derfor bli løsningen på både trafikk-kork og fulle busser.

Undersøkelsen viser at elsykkel fører til mindre bilkjøring og mindre bruk av kollektivtransport.

56 prosent av elsyklistene har erstattet bilkjøring med elsykkel og 28 prosent har erstattet kollektivreiser til jobb.

Fleksibelt og tidsbesparende

– Elsykkel er et effektivt transportmiddel og konkurrerer med bil og buss fordi elsykkelen sparer tid og er et fleksibelt transportmiddel, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu, i en pressemelding.

Hele 8 av ti elsyklister sier de bruker bilen mindre etter at de kjøpte elsykler.

Elbilforeningens tall viser at elsykkelen allerede er med på å få redusere biltrafikken. Likevel tror Elbilforeningen at det er et stort framtidig potensial for økt bruk av elsykkel og mindre bruk av bil, og at elsykkel har stor betydning for å få ned biltrafikken i byene i årene som kommer.

For mange er det ikke aktuelt å bytte elsykkel med tradisjonell sykkel. 6 av 10 sier nemlig at de ville valgt bil om de ikke kunne bruke elsykkel.

Fordommene mot elsykkel er i ferd med å forsvinne

– Det fins nå elsykler i så mange varianter og av så god kvalitet at folk ser på den som et godt alternativ til bil, sier Christina Bu. Stadig bedre kvalitet på elsyklene har bidratt til at fordommene mot elsykkel er i ferd med å bli borte.

56 prosent av elsyklistene oppgir at de hovedsakelig brukte bil til arbeidet før de kjøpte elsykkel. 28 prosent oppgir at de brukte mest kollektivtrafikk før de kjøpte elsykkel.

Dersom man først investerer i en elsykkel, så bruker man den. 88 prosent av elsyklistene sykler mer enn de gjorde før de kjøpte elsykkel.

Norsk elbilforening har i lang tid arbeidet med ulike former for elektrisk mobilitet. Nye løsninger gir store muligheter for å frigjøre areal og redusere bruken av forurensende og plasskrevende biler, særlig i byene. Elbilforeningen skal jobbe for å fremme disse løsningene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mattilsynet og politiet med økt samarbeid i dyrevernsaker

kontor

Slik er de nye reglene for hjemmekontor