in ,

Nå dumpes kjæledyrene

Kan en katt oppdage spøkelser?

Dyrebeskyttelsen melder at alle deres lokalavdelinger sliter med overflod av katter og kaniner.

– Kjæledyrbehovet har gått opp ekstremt i pandemien. Vi ser at folk sikkert har tenkt at de skal være hjemme uansett og har tid. Men bare fordi du ikke kan reise til utlandet, betyr ikke det at du ikke kan reise på hytta eller på norgesferie. Mange har nok ikke tenkt på det, sier styremedlem i Dyrebeskyttelsen Nord-Jæren, Anna Sunniva Roaldsøy Østbø, til VG.

Så langt i 2021 har dyrebeskyttelsen tatt i mot 309 dyr. Det er flere dyr enn i hele 2019, og en økning på 44 prosent sammenlignet med samme periode i pandemiåret 2020.


Relatert: Ta ansvar når du får deg kjæledyr – adopter en hjemløs katt

– Vi har garantert sett en stor økning etter at pandemien begynte, spesielt av kattemødre og kull. Nå har det bare eksplodert av dyr. Sist helg fant vi tre kattunger som var dumpet i skogen helt alene. De var kjempetamme og var helt friske og fine. Det var ingen tegn på at de hadde gått ute, sier Østbø til avisa.

Relatert: Nordmenn kjøper kjæledyr som aldri før: Dyrebeskyttelsen er bekymret

Hun forteller videre at Dyrebeskyttelsen mistenker at det er privatpersoner som avler på kattene sine og selger dem uten kastrering eller behandlinger, siden prisen på kattunger har økt en del i pandemien.

Allerede våren 2020 var Dyrebeskyttelsen bekymret for at mange ville dumpe korona-kjæledyrene når det ble mulig å gå mer ut igjen.

–  Vi vet at en god del av dyrene som blir kjøpt nå, blir dumpet senere og havner hos oss, uttalte daglig leder av Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset, i fjor vår.

Hun sa den gang at hun trodde mange har urealistiske forventninger til hva smådyr som kanin og hamster krever av plass og stell.

– Kaniner krever for eksempel minst like mye som en hund, og kaniner lever like lenge som hunder. Og å kjøpe et dyr til barn, det skal man ikke gjøre. Barn kan ta del i stell og pleie, men det er de voksne som må stå ansvarlig, advarte hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kjendiser som har skiftet navn: Dette heter de egentlig

20.000 bier jaget bilen i to dager – eieren ble paff da han oppdaget grunnen