in

Nå er det avslørt hvem som skal lede årets Melodi Grand Prix

Skjermdump: Youtube

Utover våren skal Annika Momrak, Mikkel Niva og Kåre Magnus Bergh lede oss gjennom seks direktesendinger med Melodi Grand Prix 2022.

«Lørdagskongen» Kåre Magnus Bergh skal lede Melodi Grand Prix for åttende gang.

Denne sesongen får han følge av to nye MGP-programledere: Annika Momrak og Mikkel Niva.


Debuterer

– Jeg er helt i ekstase! sier Annika Momrak i en pressemelding.

View this post on Instagram

A post shared by Annika Momrak 🧚🏻 (@annikamomrak)

– Dette blir min debut som programleder på direktesendt TV, og det er så sykt fett at jeg får lov til å bare kaste meg ut i det! Kred til NRK for å satse på oss unge. Heldigvis har jeg to av Norges dyktigste programledere ved min side, Mikkel og Kåre Magnus. Jeg føler meg utrolig heldig som skal få gjøre dette sammen med to stykker jeg ser så opp til!

Annika Momrak (22) er en profilert youtuber og blir nå tidenes yngste MGP-programleder.

Annika er mest kjent for å være en del av humorkollektivet NRK 4ETG, men har også vært en synlig profil i andre sammenhenger.

Hun var med i første sesong av «Ikke lov å le på hytta» på VGTV, har deltatt i «Spårtsløpet» fra samme mediehus og har i høst fått prøvd seg i flere øvelser i NRK TV-serien «Gym».

Vant MGPjr i 2013

– Jeg elsker musikk, glitter og glam, så dette er helt midt i blinken! Nå er det også snart 9 år siden jeg selv startet min egen lille seilas i denne bransjen på scenen i Melodi Grand Prix junior. Sånn sett føles det litt som en ring som sluttes når jeg nå skal få være med å styre skuta i voksen-MGP, sier Annika Momrak.

Sammen med bandet gikk hun helt til topps i MGPjr i 2013 med låten «Så sur da». Sangen hun vant med kan du se fremført live under Allsang på grensen i videoen under:

-Det er veldig mye ved dette som er helt nytt for meg, for eksempel finner jeg det ekstremt utfordrende å gå elegant på høye hæler. Men jeg har allerede vært en målrettet tur nede på gymrommet i kjelleren på NRK og trent legger, så det skal ikke være noen tvil om at jeg tar jobben på det fulleste alvor. Jeg leker ikke Grand Prix, avslutter Annika.

Mikkel Niva

Mikkel Niva (33) er en rutinert programleder og medieprofil som har gjort mye forskjellig i løpet av få år. På CV-en har han blant annet NRK-programmene «Kvelden før kvelden», «TV-aksjonen», «Maestro», «Sommeråpent» og «MGPjr».

Han har hatt stor suksess med Norges mest populære podkast, «Friminutt med Herman og Mikkel», og hatt en sentral rolle i Gullrute-vinneren «Førstegangstjenesten». Han har også deltatt i humorprogrammet «Brille» på TVNorge, samt «Alt er lov» og «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2.

– Jeg blir fort revet med så jeg ser for meg at jeg kan tilføre en god dose med kraftig engasjement. MGP er jo alltid veldig gøy fra start til slutt, men for våre kjære artister også en god dose alvor. Det er jo i tillegg til å være norges største fest også en ganske tøff konkurranse hvor man ryker like fort ut som man kom inn. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å sørge for at de minuttene de får på scenen skal bli så gode som overhodet mulig, sier Mikkel Niva.

Mikkel har sett nesten hver eneste sending siden han var liten og har Rybakåret som sitt aller sterkeste minne:

– Hele Oslo kokte husker jeg. Jeg satt på trikken på vei ned til sentrum for å feire. Folk hang fra taket som vugget i takt til Fairytale. Unge som gamle. Hele Norge var nok litt i bakrus dagen derpå den helgen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Line Vold

Nå er Omikron-varianten dominerende i Norge

Dette er årets deltagere i Camp Kulinaris