Forsiden Forskning Nå er det bevist - Kvinner begynner å bli som sine mødre...

Nå er det bevist – Kvinner begynner å bli som sine mødre når de fyller 33 år

Vi har vel alle kjent den lille angsten som kribler nedover ryggraden når vi sier noe, eller gjør noe, for så å stoppe opp et lite sekund å tenke: «Åh nei, nå har jeg blitt akkurat som morra mi.»

Og nå har altså en helt fersk undersøkelse konkludert med at når vi kvinner fyller 33 år, så begynner vi å bli mer og mer lik mødrene våre. Det skriver Daily Mail.

Over 2000 mennesker har deltatt i undersøkelsen, og over halvparten sier at de sluttet å gjøre opprør mot sine mødre når de kom i 30-årene, og begynte å oppføre seg som dem i stedet.

Klassiske tegn

I følge undersøkelsen, er de klassiske tegnene på at du begynner å bli som din mor, at du begynner å se på de samme TV-programmene som henne, at du får de samme hobbyene som henne, og at du begynner å snakke som henne og bruke hennes ord og uttrykk.

Foto: Pixabay

Det å bli mor selv, er også noe som trigger kvinners endring mot egen mor, etterfulgt av fysiske tegn på aldring og at man begynner å likne på sin mor utseendemessig.

LES OGSÅ
Menn med skjegg har flere bakterier i ansiktet enn hunder, sier forskere
LES OGSÅ
Sover du mer enn 8 timer om natten? I følge forskning er det lite lurt

Menn blir også som sine fedre

Menn deltok også i undersøkelsen, og de blir også som sine fedre, bare ett år senere enn kvinnene, nemlig når de runder 34.

Foto: Pixabay

Mennene oppgir at de særlig begynte å oppføre seg som sine fedre da de ble fedre selv. Mange sier også at fysiske tegn, som det å miste håret og gå opp i vekt, gjør at de føler seg som sine fedre.

Å slå av lyset i rom man ikke bruker, å begynne å høre på andre radiokanaler, og å få samme politiske syn som fedrene, er også ting menn nevner som tegn på at de blir som sine fedre.

Vi blir alle som våre foreldre

Undersøkelsen ble utført av Dr. Julian De Silva, plastiskkirurg ved Harley Street.

Og kanskje skal vi ikke se på det å bli som våre foreldre som noe negativt. For som Dr. Julian De Silva sier:

«Vi blir alle som foreldrene våre på ett eller annet tidspunkt i løpet av livet – og det er noe vi burde glede oss over. De er de mest fantastiske menneskene i verden.»

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet