Hjem Forskning Nå er det endelig bevist: De yngste søsknene i flokken er morsommere enn de eldre

Nå er det endelig bevist: De yngste søsknene i flokken er morsommere enn de eldre

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det har lenge versert rykter om at personligheten blir formet blant annet etter hvor i søskenflokken man befinner seg. Nå er det bevist. Ifølge en stor undersøkelse, viser det seg nemlig at det stemmer at de yngste er de morsomste.

Det er New YouGov research som har studert søskenflokkens sammensetning. 1.783 voksne britiske søsken ble spurt om å vurdere sin personlighet basert på hvor i søskenflokken de befant seg aldersmessig.

Og det viser seg altså at mens de eldste søsknene føler mer ansvar, føler de yngste at de har mer frihet. Mens 54 prosent av de førstefødte sier de er mer ansvarsfulle en sine yngre søsken, sier kun 31 prosent av de yngste søsknene det samme.

Mer omgjengelig og avslappet

46 prosent av de yngste, sier at de er morsommere, mer omgjengelige og mer avslappet enn sine eldre søsken. Bare 36 prosent av de eldste søsknene sier det samme.

De eldste søsknene sier at de har mer suksess i livet enn sine yngre søsken. Men dette kan ha naturlige årsaker, siden de eldste har levd lenger.

De eldste sier også at de er mer organisert og flinkere til å prioritere i livet enn de yngre. De yngre sier de oftere føler seg favorisert av foreldrene.

Nummer to havner oftere i trøbbel

Tidligere studier, utført av professor Joseph MIT Sloan School of Management, viser at i familier med to gutter, har den yngste gutten 20 – 40 prosent større sjanse til å bli irettesatt på skolen eller havne i rettssystemet senere i livet, enn sine eldre brødre.

Denne tendensen der yngre brødre å havner i trøbbel, var mye større i familier med to gutter, enn om det også var en søster involvert.

Så da kan vi altså slå fast, en gang for alle, at minst er morsomst mens størst er ansvarlig. Del gjerne med dine søsken, og se om de er enig med deg.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com