Forsiden Forskning Nå er det endelig bevist: De yngste søsknene i flokken er morsommere...

Nå er det endelig bevist: De yngste søsknene i flokken er morsommere enn de eldre

Det har lenge versert rykter om at personligheten blir formet blant annet etter hvor i søskenflokken man befinner seg. Nå er det bevist. Ifølge en stor undersøkelse, viser det seg nemlig at det stemmer at de yngste er de morsomste.

Det er New YouGov research som har studert søskenflokkens sammensetning. 1.783 voksne britiske søsken ble spurt om å vurdere sin personlighet basert på hvor i søskenflokken de befant seg aldersmessig.

Og det viser seg altså at mens de eldste søsknene føler mer ansvar, føler de yngste at de har mer frihet. Mens 54 prosent av de førstefødte sier de er mer ansvarsfulle en sine yngre søsken, sier kun 31 prosent av de yngste søsknene det samme.

Mer omgjengelig og avslappet

46 prosent av de yngste, sier at de er morsommere, mer omgjengelige og mer avslappet enn sine eldre søsken. Bare 36 prosent av de eldste søsknene sier det samme.

De eldste søsknene sier at de har mer suksess i livet enn sine yngre søsken. Men dette kan ha naturlige årsaker, siden de eldste har levd lenger.

LES OGSÅ
Nytt studie avslører: Katter oppfører seg som sin eier
LES OGSÅ
Å lukte på stinkende promp, kan beskytte deg mot en rekke dødelige sykdommer

De eldste sier også at de er mer organisert og flinkere til å prioritere i livet enn de yngre. De yngre sier de oftere føler seg favorisert av foreldrene.

Nummer to havner oftere i trøbbel

Tidligere studier, utført av professor Joseph MIT Sloan School of Management, viser at i familier med to gutter, har den yngste gutten 20 – 40 prosent større sjanse til å bli irettesatt på skolen eller havne i rettssystemet senere i livet, enn sine eldre brødre.

Denne tendensen der yngre brødre å havner i trøbbel, var mye større i familier med to gutter, enn om det også var en søster involvert.

Så da kan vi altså slå fast, en gang for alle, at minst er morsomst mens størst er ansvarlig. Del gjerne med dine søsken, og se om de er enig med deg.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet