Hjem Kjendisnytt Nå er det slutt for det populære sommerprogrammet

Nå er det slutt for det populære sommerprogrammet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sommerens «Allsang på grensen» blir det siste. Etter 15 sesonger er det slutt for det populære TV 2-programmet. Nå planlegges en fantastisk avslutningssesong på Fredriksten festning i Halden.

– Alt har en ende, og de færreste tv-programmer får like lang levetid som «Allsang på grensen». Når vi nå velger å tenke nytt så gjør vi det med en visshet om at vi samtidig går ned «med flagget til topps», sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

Han legger til at tv-kanalen velger å avslutte «Allsang»-kapittelet med fortsatt gode seertall – og med en avslutningssesong som kommer til å bli fantastisk  

Les også:Så mange så «Allsang på Grensen»

Over 400 artister har deltatt i programmet siden 2007, og nesten 300.000 har vært publikum på Fredriksten festning under opptakene. Uten støtten fra Halden og dugnadsinnsatsen på alle plan, hadde det aldri blitt noe TV-program. 

Takker Halden

– TV 2 har blitt tatt så godt imot i Halden og på Fredriksten festning i alle disse årene siden 2007. Selv nå under pandemien har vi sammen klart å lage fantastiske programmer. Og forhåpentligvis så kan vi i sommer fylle tribunene med sangglade publikummere i alle aldre, sier Rønningen. 

Ordfører Anne-Kari Holm (Sp) i Halden kommune ser frem til en fantastisk avslutning på «Allsang»-eventyret. 

Husker du?: Her gjør Alexander Rybak comeback i Allsang på grensen

– I Halden har vi vært stolte av å være vertsby for «Allsang på grensen». Hver eneste sommer i 15 år har mange tusen tilreisende fått oppleve god stemning i sommerbyen Halden på grunn av dette TV 2-programmet, sier ordfører i Halden Anne-Kari Holm. 

Hun legger til at enda flere har blitt kjent med Fredriksten festning og byen hun er ordfører for via tv-skjermen.

Sangpublikum er velkommen til nye opplevelser på Fredriksten

– Allsangpublikummet vil alltid være velkommen til Halden og det vil TV 2 også. Nå gleder vi oss til en siste sommer med allsanggjengen – en sesong vi har hørt skal bli tidenes beste, sier ordføreren. 

Og der en dør lukkes, åpnes en annen: Nå ser kommunen frem til å lage nye kulturopplevelser på Fredriksten festning. 

Et av de store øyeblikkene: Se Sol Heilos fantastiske fremføring av Katastrofes «Holde rundt deg» på Allsang på grensen

– Vi i Halden kommer til å savne «Allsang på grensen». Det kommer til å være krevende å erstatte 30.000 besøkende og oppmerksomhet på TV 2, men allsangen har samtidig gitt oss mye å bygge videre på, sier kommunedirektør Roar Vevelstad i Halden kommune.

Han mener programmet har vist Norge og internasjonale artister hvilken utrolig flott arena Fredriksten festning er.

Lokalmiljøet har blitt gode på å lage arrangementer

– Etter at allsangen kom til Halden har festningen blitt utviklet enda mer som kulturarena. Andre arrangementer har blitt lagt hit nettopp på grunn av tv-bildene fra allsangen, sier Vevelstad.

Se også: Ben Adams og Ulrikke Brandstorp med magisk duett under Allsang på grensen

Dessuten har produksjonen av det populære programmet også hatt positive bieffekter: Mange i Halden har bygget opp solid kompetanse på arrangementer og tv-produksjoner gjennom disse årene.

– Derfor takker vi allsangen for fine sommerminner og er overbevist om at vi snart skal ønske nye arrangører og produsenter velkommen til arrangementsbyen Halden, sier Vevelstad. 

Vemodig farvel

Trond Lie er daglig leder i Allsang på Grensen AS. Selskapet har produsert programmet for TV 2 de siste årene. 

– Det er vemodig å si farvel til noe som vi alle er så glade i. Men når en dør lukkes, er det mange nye dører som kan åpnes. Vi gleder oss til fortsatt å bidra med arrangementer og skape liv på Fredriksten festning i årene som kommer, sier Trond Lie.

Et av de vakre øyeblikkene: Petter Pilgaard med overraskende gest til sin kjære Vendela under Allsang på Grensen

Han påpeker at det gjelder det å tenke nytt og finne sin plass sammen med andre produsenter og arrangører. 

– Slik kan det totale tilbudet på den unike Fredriksten festning og i arrangementsbyen Halden bli minst like bra i tiden som kommer. Det viktigste vi kan gjøre nå er å lage tidenes beste avslutning på «Allsang», og vi slipper de første billettene allerede i dag, forteller Trond Lie. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com