København kommune vil inkludere LGBT-personer med en ny språkpolitikk.
De ansatte i Københavns kommune må i fremtiden kommunisere mer hensynsfullt og inkluderende overfor kommunens innbyggere, og kommunens ansatte må for eksempel være mer bevisste på å stille spørsmål dersom de er i tvil om hvilke pronomen innbyggeren foretrekker å bli adressert og henvist til.
Dette melder nyhetsbyrået Ritzau ifølge Dansk TV 2.
Opplysningene kommer frem i en ny språkveileder i kommunen.
HR/sjefen i København kommune avviser at det er slik at noen ord blir forbudt. Hun understreker at veiledningen skal sikre at de innbyggerne som for eksempel er en del av LGBT+-miljøet som henvender seg til kommunen, også føler seg som en del av fellesskapet.
Språkpolitikken skal være med å sikre at København er en by for alle.
– Det handler derfor ikke om å gjøre enkelte ord eller uttrykk forbudt, skriver HR-sjef i Københavns kommunes Økonomiforvaltning Nina Alin i et epostsvar til Berlingske.
I veilederen som skal ha vært tilgjengelig på kommunens intranett i en måned allerede, kan de ansatte lese at man som ansatt i kommunen ikke skal ta for gitt at en familie består av en mor og en far. Ansatte må være klar over at de i noen tilfeller må bruke ordene «medforeldre» og «partner».
Veilederen er en del av kommunens overordnede LHBT+-politikk. Politikken ble utarbeidet i samarbeid med Kvinfo og LHBT+ Danmark og ble lansert i 2019. København var den gang den første danske byen med en slik politikk.
Her ble det laget regler for at kommunens skjemaer for eksempel skal ta hensyn til regnbuefamilier. Samtidig ble det satt fokus på at personalet ved byens skoler og institusjoner fremover skal være forberedt på å møte barn og unge med LHBT+-spørsmål.