Hjem Nyheter Nå er det stor skogbrannfare: Unngå å bli erstatningsansvarlig

Nå er det stor skogbrannfare: Unngå å bli erstatningsansvarlig

Meteorologisk Institutt har hevet farenivået for skogbrann til oransje i store deler av Sør-Norge. Opptrer du uforsiktig ved bruk av bål eller grill, risikerer du å bli erstatningsansvarlig.

– Vi har eksempler på at boliger og hytter har brent ned som følge av litt uforsiktig bruk av bål og grill. Det skal ikke så mye til før man blir ansett som uaktsom når skadepotensialet er stort og det i verste fall kan stå om liv og helse, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Skogbrannfaren i Sør-Norge er for tiden stor.

Meteorologisk Institutt har hevet farenivået for gress- og lyngbrann til oransje for hele Sør-Norge sør for Stad og Dovre. 

Fare for høye erstatningsbeløp 

Innboforsikringen dekker normalt erstatningsansvaret i branntilfeller, men det hender at skadene overstiger makssummen. Da er man erstatningsansvarlig som privatperson for det overskytende beløpet.  
 
– I verste fall kan ilden spre seg i tørt gress eller lyng, slik at det oppstår brann i bygninger et godt stykke unna, og da kan det fort dreie seg om høye beløp, advarer Hofstad-Nielsen. 
 
Også barn over en viss alder kan bli erstatningsansvarlige. 

Skadeforebyggeren råder derfor folk i områdene der det er tørt til å være ytterst forsiktige med fyrstikkene: 

– Ikke bruk åpen ild uten at du er helt sikker på at det ikke vil ta fyr i vegetasjonen rundt deg. Hvis du velger å tenne bål eller grill, er det alltid du selv som står ansvarlig for å vurdere om det er trygt. Husk at gnister også kan starte brann, avslutter Hoftstad-Nielsen. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com