Hjem Historier fra livet Nå er hun missedronning – for to år siden var hun alkoholisert og hjemløs og hadde en voldelig partner

Nå er hun missedronning – for to år siden var hun alkoholisert og hjemløs og hadde en voldelig partner

Hvis vi skrur tiden bare et bar år bak i tid var det lite som tilsa at Astrud Theadora Caldwell skulle ha noe håp om å konkurrere om å bli Miss Great Britain. Da drakk hun for mye, var hjemløs og slet med psykiske lidelser.

Etter en lang kamp mot psykisk sykdom, hjemløshet og en voldelig ekspartner har missedronningen Astrud forvandlet livet sitt.

Etter at hun ble kronet som Miss Kelvingrove, håper hun å kunne konkurrere om tittelen Miss Great Britain.

Den nå 21 år gamle kvinnen forteller til Daily Star at hun ble sparket ut av familien da hun var 16 år gammel.

Hun drakk for mye og endte opp med å bo på gata, og av og til på herberger for hjemløse. Sammen med sin daværende partner, som var en voldelig mann, brukte de tiden på å finne et sted å overnatte.

Slik var livet til Astrud frem til hun fylte 18 år.

– Du aner ikke hvor stressende livet mitt var, men jeg vil fortelle folk at det går an å begynne på nytt. Jeg ble kastet ut hjemmefra. Jeg var i et destruktivt, voldelig forhold med eks-kjæresteen. Det var rett og slett giftig. Og jeg endte opp med å bo på gata og på fem forskjellige herberger før jeg til slutt fant veien ut, forteller 21-åringen ifølge Daily Star til avisa  Daily Record.

Til slutt klarte hun å få en leilighet fra en boligstiftelse i Glasgow.

– Derfra kom jeg meg oppover. Jeg sluttet å drikke. Det å få mitt eget hjem førte til at jeg kunne tjene mine egne penger. På et tidspunkt jobbet jeg syv dager i uken, og hadde en rekke jobber. Jeg var resepsjonist, fabrikkarbeider, bartender og frisørassistent. Alt bare for å stable meg på beina, sier hun.

Og utrolig nok har Astrud og familien hennes også fått kontakt igjen.

– Mamma og jeg er nærmere hverandre enn noen gang. Hun er virkelig stolt av meg, sier hun.

Neste mål for 21-åringen er Miss Glasgow-konkurransen. Om hun vinner denne kommer hun også med i Miss Great Britain-konkurransen.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com