søndag, juli 12, 2020

Nå er også renholderne på lista over samfunnskritiske funksjoner

Mest lest nå

51 år gamle Julie skal bære frem og føde sitt eget barnebarn

Julie Loving skal bære frem datterens barn, og sitt eget barnebarn. Datteren, Breanna var ambivalent til forslaget først, men etterhvert syns...

Det betyr at renholderne nå sees på som en så viktig yrkesgruppe at de også kan sende barna sine i barnehage og på skole, på lik linje med blant annet sykepleiere og leger.

– Dette er kjempeviktig, fordi renhold er nå en av bærebjelkene for å holde samfunnskritiske oppgaver i gang. Hvis ikke renholderne er på jobb, så kan ikke for eksempel sykehusene holdes åpne! Renholderne må være på jobb og sørge for at det er rent og smittefritt der folk skal oppholde seg, sier forbundssekretær i Arbeidsmandsforbundet, Trine W. Hagen, til Fri fagbevegelse.

Alt renhold er viktig

Ordningen gjelder kun renholdere som jobber i virksomheter som er på lista over samfunnskritiske funksjoner. Det omfatter for eksempel ikke trappevask i borettslag eller kjøpesentere. Men forbundssekretæren mener at også renholdere som jobber andre steder bør få plass til barna sine i barnehage eller barneskole.


– Alt renhold der folk ferdes, også det vi kaller daglig renhold, må betraktes som smittervern, sier hun.

Håper det går knirkefritt

Ordningen med barnehageplass, gjelder kun dersom renholderen ikke har en partner som kan passe barna. Nå håper forbundssekretæren at tilrettelegging for barnehage og barneskole for renholderne som har behov for det, vil gå smertefritt i kommunene.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Takk <3

Et innlegg delt av Sosialnytt (@sosialnytt.no)


– Jeg håper at kommunen også ser at dette er viktig. At de slipper til renholdernes barn uten for mye diskusjoner, sier hun.

Jobbet hardt for dette

Jorulf Brøvig Silde, bransjedirektør for Drift og Service i NHO Service og Handel, sier til Renholdsnytt at de har jobbet lenge med å få renholderne på lista.

– Vi har jobber intenst med dette og har fått avklart at renholdere, som jobber med kritiske samfunnsoppgaver, skal få barnepass lokalt.

Det er Arbeidsmandsforbundet og NHO Service og Handel har jobbet tett for å få renholderne inn på lista over samfunnskritiske funksjoner, slik at de også har krav på barnepass så de selv får gått på jobb.

130,152FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter