tirsdag, januar 25, 2022

Nå er Omikron-varianten dominerende i Norge

Mest lest nå

I fjorårets siste uke utgjorde omikron-varianten av koronaviruset 65,4 prosent av alle smittetilfellene som ble screenet eller sekvensert.

Til og med uke 52 er det avdekket 16.312 tilfeller av varianten forteller Folkehelseinstituttet (FHI) i en melding. 6143 tilfeller ble oppdaget i uke 52, mot 5195 i uke 51.

– Tallene viser en liten  økning av omikronvarianten gjennom julen, men det er vanskelig å vite hvorvidt disse tallene gjenspeiler den faktiske situasjonen de siste par ukene. Det har imidlertid vært betydelig mindre testing enn ellers, og vi vil trolig få et riktigere bilde av smitteutviklingen nå når hverdagen igjen er i gang for de fleste, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.


Høyest andel i Troms og Finnmark

Omikron-varianten dominerte i uke 52 i alle fylker bortsett fra Agder.

Troms og Finnmark lå på en andel på 88,9 prosent, Nordland på 87 prosent, Viken hadde en andel omikrontilfeller på 74 prosent, mens Oslo lå rett etter på 73,6 prosent.

Lavest andel hadde Agder, som lå på 47,9 prosent.

FHI har ikke brutt tallene ned på kommunenivå, og presiserer at andelen for Nordland, Troms og Finnmark er basert på små tall og derfor må tolkes med forsiktighet.

– Vi ser at områder med høy smittespredning også har en høy andel av omikron-varianten, men ellers er det nok mye tilfeldigheter som styrer hvor stor andel av varianten som finnes i de ulike fylkene, sier Line Vold.

Venter smittebølge

FHI forventer en stor bølge med smitte de nærmeste ukene.

– Det viktigste nå er at uvaksinerte beskytter seg ved å ta første vaksinedose, og at alle som har tatt andre vaksinedose for mer enn 20 uker siden tar oppfriskningsdose, sier Vold.

En oversikt fra VG viser at det andre nyttårsdag var registret 2.903 smittede, og trenden er synkende.

325 personer er lagt inn ved norske sykehus som følge av koronaviruset, av disse var 108 lagt inn ved intensivavdelingen.

Hittil i pandemien er det registrert 1.305 dødsfall som følge av covid-19, 47 av disse er fra siste uke.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter