Forsiden Dyr Nå får ikke overvektige mennesker ri på esler i Hellas

Nå får ikke overvektige mennesker ri på esler i Hellas

-

Ny lov i Hellas forbyr overvektige mennesker å ri på landets esler. 

Det er svenske Expressen som rapporterer om den nye loven som må sies å være en seier for dyrene.

Dyrene på Santorini lider 

Den greske øya Santorini er et yndet reisemål for enorme mengder turister. Og spesielt populær er den en populær utkikkspost hvor man kan nyte utsikten over byen Fira på den greske øya Santorini. Men det gidder ikke turistene å gå, så de leier heller et esel til å bære dem. Noe som sikkert gir både morsomme og fine ferieminner, men for dyrene er virkeligheten en helt annen. De lider nemlig kraftig under turistattraksjonen.

Avslørende bilder viser hvilke lidelser dyrene gjennomgår, og den verdensomspennende dyrevernorganisasjonen Network for Animals har lenge jobbet for å få en slutt på praksisen. Nå er de endelig blitt hørt.

Eslene har over tid måtte bære overvektige turister i Hellas.

En talsperson fra organisasjonen Network for Animals forteller at et esel normalt ikke skal bære mer enn 20% av sin egen kroppsvekt, men under de forholdene disse eslene arbeider under burde vekten være enda lavere.

Men disse eslene har måtte bære langt mer enn hva de er skapt for. Dette resulterer blant annet i åpne sår da turistens vekt gnager ridesalen dypt ned i eslenes skinn.

Skadene er godt dokumentert.

Men nå er det altså slutt. Den nye loven skal i følge Daily Telegraph gjøre det ulovlig for overvektige å ri på eslene. Så gjenstår det å se hvordan loven utformes i forhold til hva som regnes som overvektig og hvordan man skal håndheve dette.

LES OGSÅ
Mann døde på tragisk vis i en bilulykke - se det sterke øyeblikket da hesten hans tok farvel
LES OGSÅ
Listhaug vil innføre skolemat for alle barn - foreldrene skal betale

Vi kan se for oss noen pinlige øyeblikk dersom turister må stige på vekta før de får sitte seg i salen.

Dette er uansett godt nytt for dyrene som har lidd lenge nok! Trykk på deleknappen under artikkelen dersom du er enig! 

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .