Ny lov i Hellas forbyr overvektige mennesker å ri på landets esler. 

Det er svenske Expressen som rapporterer om den nye loven som må sies å være en seier for dyrene.

Dyrene på Santorini lider 

Den greske øya Santorini er et yndet reisemål for enorme mengder turister. Og spesielt populær er den en populær utkikkspost hvor man kan nyte utsikten over byen Fira på den greske øya Santorini. Men det gidder ikke turistene å gå, så de leier heller et esel til å bære dem. Noe som sikkert gir både morsomme og fine ferieminner, men for dyrene er virkeligheten en helt annen. De lider nemlig kraftig under turistattraksjonen.

Avslørende bilder viser hvilke lidelser dyrene gjennomgår, og den verdensomspennende dyrevernorganisasjonen Network for Animals har lenge jobbet for å få en slutt på praksisen. Nå er de endelig blitt hørt.

Eslene har over tid måtte bære overvektige turister i Hellas.

En talsperson fra organisasjonen Network for Animals forteller at et esel normalt ikke skal bære mer enn 20% av sin egen kroppsvekt, men under de forholdene disse eslene arbeider under burde vekten være enda lavere.

Men disse eslene har måtte bære langt mer enn hva de er skapt for. Dette resulterer blant annet i åpne sår da turistens vekt gnager ridesalen dypt ned i eslenes skinn.

LES OGSÅ
Ulven Romeo har egen minneplanket i Alaska - vant innbyggernes hjerter
Skadene er godt dokumentert.

Men nå er det altså slutt. Den nye loven skal i følge Daily Telegraph gjøre det ulovlig for overvektige å ri på eslene. Så gjenstår det å se hvordan loven utformes i forhold til hva som regnes som overvektig og hvordan man skal håndheve dette.

Vi kan se for oss noen pinlige øyeblikk dersom turister må stige på vekta før de får sitte seg i salen.

Dette er uansett godt nytt for dyrene som har lidd lenge nok! Trykk på deleknappen under artikkelen dersom du er enig!