lørdag, desember 14, 2019
Nyheter Nå får jenter gratis taxi i helgene

Nå får jenter gratis taxi i helgene

-

Daglig leder i Natteravnene, ser en trend der jenter ikke er like flinke til å ta vare på hverandre ute på byen lenger. Når det i tillegg skyller en voldsbølge over Oslo for tiden, setter de opp fire gratis jentetaxier.

«Det oppstår mange hendelsen hver natt nå, og altfor mange av dem er alvorlige. Når man begynner å se et mønster i blind vold, må det iverksettes tiltak», sa daglig leder Lars Norbom i Natteravnene Oslo til Dagbladet tidligere.

Nå har Natteravnene gått sammen med Oslo Taxi, Hafslund Nett og Sparebank 1 Østlandet, og satt ut fire knallrosa el-taxier med lange øyevipper over frontlysene, som jenter kan praie på gata og få gratis skyss hjem.

Mangler en plan for å komme seg hjem

«Vi erfarer at mange jenter havner i sårbare situasjoner, og mangler en plan for å komme seg hjem, spesielt når det er mye alkohol involvert», sier Lars Norbom til Dagbladet.

«Personlig har jeg sett en trend, der jenter ikke lenger er like flinke til å ta vare på hverandre på byen. Nå blir man ofte borte fra hverandre. Da er man ekstra sårbar», sier han videre.

taxi
Natteravnene setter de opp fire gratis jentetaxier. Foto: Canva

Kun for jenter

Gutter får foreløpig ikke lov til å bruke taxiene.

«Nei, ikke i denne omgang. Det er ikke dermed sagt at vi kommer til å gjøre det sånn bestandig, men det er kvinner som i størst grad føler seg utrygge», sier Lars Norbom, og legger til at gutter ikke i like stor grad føler seg utrygge.

«Gutter har minst like stor grunn til å føle seg utrygge, men det gjør de ikke. Det er en god ting å være bevisst på farene. Er det menn som har akutt behov for legevakt, har Natteravnene egne biler som bistår dem», sier han.

Stiller mannsterke

Nå i julebordsesongen, vil også Natteravnene stille ekstra mannsterke.

«Jeg har inntrykk av at mange synes det er ekstra meningsfylt å gå natteravn i denne perioden», sier lederen.

LES OGSÅ: Hun ble nektet skyss av taxisjåføren, fordi hun satt i rullestol – Da tok resten av taxikøen et tydelig standpunkt!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...