onsdag, september 30, 2020

Nå får matbutikker og apotek pleksiglass i kassa

Mest lest nå

De fleste matbutikkene og apotekene i Norge kommer nå til å sette opp en vegg med pleksiglass mellom den butikkansatte i kassa og kundene. Dette for å skjerme de ansatte.

– Vi kommer til å få opp dette så raskt som mulig over hele landet, sier administrerende direktør hos Rema 1000, Trond Bentestuen til NRK.

En av årsakene til tiltaket, er at de får flere bekymringsmeldinger fra ansatte om deres egen sikkerhet i butikkene.


– Det er en ting som står i hodet på oss nå; å beskytte våre ansatte og kunder, sier direktøren.

Foto: Rema 1000

Kommer neste uke

Andre butikker som kommer til å få pleksiglass i kassa, er Meny, Spar, Joker og Kiwi.

– Vi har lagt inn en bestilling på så mange pleksiglass vi får tak i. Målet er å få det i alle butikkene våre, og det rulles ut i løpet av neste uke, sier kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, Kine Søyland. Kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, forteller at de også har gjort det samme.

Ifølge Apotekforeningen er også apotekkjedene i ferd med å montere slike glass. Jostein Soldal, kommunikasjonssjef i Apotekforeningen forteller at det først og fremst gjelder kassene der man henter ut resepter.

Oppmerkede plasser i kassakøen

Ifølge NRK, vurderer dagligvarebransjen også flere andre tiltak for å bremse smitten. Oppmerking av hvordan kundene skal gå, og klistremerker på gulvet slik at ingen kommer nærmere enn minst en meter når de står i kø, er noen av disse tiltakene.

Norgesgruppen jobber også med å informere kundene mer om hvordan de skal oppføre seg i butikken. De fleste matbutikker har også tatt bort alle brødskjæringsmaskinene.

Sykefraværet øker

Trond Bentestuen i Rema 1000 forteller at han merker at sykefraværet øker. Han vet ikke nøyaktig hvor mange ansatte som er smittet eller satt i karantene, men de jobber få oversikt.

– Sykefraværet har steget. Jeg er bekymret for ansatte fremover. Dette er våre hverdagshelter. Vi forbereder oss på ulike scenarioer, også dersom mange blir syke eller satt i karantene samtidig, sier han.

LES OGSÅ: Fastlege koronasmittet: Har ikke vært så dårlig siden ungdomsskolen

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter