søndag, februar 28, 2021

Nå forsvinner juryen i MGP – All makt til folket

Mest lest nå

Når neste års norske finale i Melodi Grand Prix går av stabelen, er det du og jeg som bestemmer hvilken låt vi skal sende videre til den internasjonale finalen i Rotterdam.

«MGP har gjennom 60 år prøvd mange forskjellige modeller for juryering og avstemming. I 2020 gir vi igjen mer makt til folket. Det er viktig for oss at TV-seerne er de som har mest makt når MGPs endelige resultat skal avgjøres», sier NRKs MGP-general, Stig Karlsen, til VG.

Har brukt en internasjonal fagjurye

De siste tre årene, har MGP tatt i bruk en internasjonale fagjurye.


«Vi har sett på det som en god idé å la en gruppe mennesker, godt spredt rundt i Europa, veilede oss til å velge den låten som vil gjøre det sterkest i Eurovision. Men vi ønsker ikke at MGP totalt sett skal være for jurytung. Det var derfor naturlig å ta bort den internasjonale juryen. Vi er opptatt av at TV-seerne skal ha mest makt, og det er de som fullt og helt skal gi oss resultatet og vinneren som skal representere Norge under Eurovision i Rotterdam», sier Stig Karlsen.

Fem delfinaler- en finale

Når den norske vinneren skal kåres, foregår det gjennom først fem delfinaler. Delfinalene finner sted hver helg i januar, og den 15. februar møter de fem vinnerne av hver sin delfinale fem forhåndskvalifiserte finalister. Disse fem artistene blir offentliggjort rett over nyttår.

Stoler på det norske folket

MGP-entusiasten og blogger Anders Tangen syns dette høres ut som en god løsning.

«Det er viktig at Norges bidrag begeistrer både jury og folket. Men det norske folk har vist at de kan være både «folk» og «jury» i seg selv. Folket har stemt fram intrikate låter som «A Monster Like Me» på bekostning av million-monsterhiten «En godt stekt pizza». Det tror jeg NRK nå har sett, sier han.Den internasjonale finalen finner sted i Rotterdam den 16. mai 2020.

 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter