torsdag, november 21, 2019
Kjendisnytt Nå går Spanias kronprinsesse i Ingrid Alexandras fotspor

Nå går Spanias kronprinsesse i Ingrid Alexandras fotspor

-

Kronprinsesse Leonor (13) er Europas yngste kronprinsesse. Men hun er slettes ikke så liten lenger. Leonor har blitt tenåring, og begynner å forberede seg på sine voksne plikter.

Den nye generasjonen monarker vokser til og begynner å bli store. Og mest sannsynlig kommer de til å regjere på samme tid. Det er snakk om Estelle av Sverige (7), kronprinsesse Leonor av Spania (13), prins Christian av Danmark (14), kronprinsesse Catharina-Amalia av Nederland (15), prinsesse Ingrid Alexandra av Norge (15) og kronprinsesse Elisabeth av Belgia (17).

Forbereder seg

Prinsesse Ingrid Alexandra har de siste årene hatt flere offisielle oppdrag og plikter. Hun er ofte på jobb sammen med sin bestemor, dronning Sonja.

Nå begynner også kronprinsesse Leonor av Spania å forberede seg. Hun er datter av kong Felipe (51) og dronning Letizia (47). Felipe overtok tronen etter sin far, kong Juan Carlos (81), for fem år siden, da sistnevnte brått abdiserte i 2014. Leonor har også en lillesøster, prinsesse Sofia (12).

prinsesse ingrid alexandra
Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus, publisert i anledning Prinsens fødselsdag 03.12.2018. Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff.

Deltok på Spanias nasjonaldag

I helgen feiret Spania sin nasjonaldag, og kongefamilien var til stede for å se militærparaden i Madrid. Der var også den unge kronprinsessen. Kronprinsessen har også hatt sin første offentlige tale.

LES OGSÅ: Prinsesse Ingrid Alexandra blir historisk

«På samme måte som Ingrid Alexandra oftere og oftere opptrer i kongelige sammenhenger blir også kronprinsesse Leonor forberedt på pliktene som en dag venter henne. Både Leonor og lillesøster Sofia var tradisjonen tro med på nasjonaldagsfeiringen i Madrid, slik de norske kongebarna er å se på både slottsbalkongen og på Skaugum 17. mai», sier kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, til Se og Hør.

Kommer til å prege kongehusene

«Den spanske kronprinsessen vil en dag bli Spanias overhode. Hun vil trolig regjere samtidig som Ingrid Alexandra i Norge, Estelle i Sverige og Catharina-Amalia i Nederland. De fire tronfølgerne er omtrent jevngamle, og kommer til å prege kongehusene i årene som kommer», sier kongehuseksperten videre.

Vi gleder oss til å følge de neste unge generasjonene med monarker.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Forskning: Besteforeldre som regelmessig sitter barnevakt lever faktisk lenger

Ok, la oss være ærlige. Det kan tidvis være slitsomt å være foreldre, spesielt hvis du har flere barn,...

Hvor farlig er det egentlig å snuse? Kjendislege ser på saken

Kjendislege Wasim Zahid har sett på snus og hva forskningen sier om helseskader relatert til snus. Til videoen skriver...

Aune Sand med sterk kritikk av influensere: – Tanketomt vås

Kunstner Aune Sand (53) tar nå et oppgjør med influensere, og måten de påvirker dagens unge på. Han mener...

Renoverte campingvogn fra 1988 – for en forvandling

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land. Noe som også vises på salget...

91 år gammel kvinne forvandlet byen til et kunstverk med penselen sin

Den 91 år gamle kvinnen Anežka Kašpárková har virkelig vist verden hvor vakker gatekunst kan være.  Den tsjekkiske kvinnen døde dessverre...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun...