Hjem Historier fra livet Nå har begge de eneggede tvillingene skiftet kjønn

Nå har begge de eneggede tvillingene skiftet kjønn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mayla og Sofia har hele livet levd opp til den klassiske tvillingmyten om at de gjør alt sammen. Nå har også begge tvillingene skiftet kjønn.

19 år gamle Mayla og Sofia fra Brasil har aldri identifisert seg som gutter, skriver nyhetsbyrået AFP ifølge TV2. Nå har begge to gjennomført de kjønnsbekreftende operasjonene de så lenge har drømt om. De blir dermed verdens første tvillingpar som gjennomfører en slik operasjon.

– Gud skaper sjeler, ikke kropper. Jeg vil hjelpe folk å se at vi også er mennesker, Sofia.

Tvillingene kommer fra den lille brasilianske byen Tapira, med 4000 innbyggere. Barndommen som transpersoner var tung, og de forteller at de fortsatt lever i frykt. 

Jentene har støttet hverandre gjennom mobbing, seksuell trakassering og vold gjennom barndommen og ungdomstiden, og forteller at det har vært vanskelig å vokse opp i et land der 175 transpersoner ble drept i fjor. Heldigvis har de hatt familien i ryggen.

– Foreldrene våre var ikke redde for hvem vi var, de var redde for at folk skulle være fæle mot oss, sier Mayla til AFP ifølge TV2.

Det var bestefaren deres som betalte for operasjonen. Han auksjonerte bort en eiendom for å betale regningen på 20.000 dollar.

Foreldrene lettet

Moren, Mara Lucia da Silva forteller at hun var lettet da tvillingene kom ut som transkjønnede.

– Jeg kan ikke engang huske å ha tenkt på dem som gutter. For meg var de alltid jenter, forteller hun.

De to tvillingene ble operert med to dagers mellomrom av lege Jose Carlos Martins ved Transgender Center Brazil.

Og en uke etter operasjonen var begge storfornøyd.

– Jeg har alltid elsket kroppen min, men ikke kjønnsorganet, sier Mayla Rezende.

– Jeg pleide å blåse på løvetann og ønske meg at Gud skulle gjøre meg til jente, sier hun, som ifølge TV 2 studerer medisin i Argentina.

https://www.instagram.com/p/CHoFbDTAY-F/

– Dette er det første rapporterte tilfelle i verden av tvillinger som var antatt å være gutter ved fødselen som gjennomgår kjønnsoperasjoner for å bli kvinner, sier Martins.

Sofia som gutt før operasjonen:

Og nå som dame:

Tvillingenes historie har blitt verdenskjent og de håper at nettopp deres historie kan hjelpe andre som føler seg født i feil kropp.

LES OGSÅ: Tvillingsøstre gifter seg med tvillingbrødre – tvillinger sto for vielsen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com