in

Nå har Danmarks raskeste berg-og-dal-bane med en toppfart på 95 km/t åpnet

Danmarks raskeste berg-og-dal-bane med en toppfart på 95 km/t

Berg-og-dal-banen Fønix er 40 meter høy, 905 meter lang og har en toppfart på 95 kilometer i timen.

Fårup Sommerland åpnet for sesongen lørdag 9. april og klippet samtidig snoren for parkens største nyhet: Fønix.

I tillegg til å være Danmarks største berg-og-dal-bane, er Fønix også den raskeste og høyeste i Danmark.


Fønix er den berg-og-dal-banen i Skandinavia som utsetter gjestene for mest airtime – opplevelsen av vektløshet – med 14 ulike elementer som drop, loops og harde vendinger.

Den første berg-og-dal-banen i verden med en såkalt stallloop, hvor du blir utsatt for negativ G-påvirkning og dermed opplever vektløshet hengende på hodet.

Samtidig introduserer Fønix som den første berg-og-dal-banen i verden en såkalt stallloop, hvor den klassiske loopen kombineres med en omvendt kamelrygg, som gir en opplevelse av vektløshet i 2,5 sekunder.

– Jeg kalte det en historisk dag i Fårup Sommerland, da vi kunne avsløre nyhetene om Fønix i fjor. Nå står vi foran den offisielle åpningen, og jeg må virkelig si at det nå kribler enda mer inn i magen. Vi er utrolig stolte over at vi her i Nordjylland nå kan smykke oss med Danmarks største berg-og-dal-bane, som vil gjøre betydelig inntrykk på både det danske og internasjonale fornøyelseslandskapet, sier direktør i Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen.

Fønix er 40 meter høy og er dermed Danmarks høyeste berg-og-dal-bane

Fårup Sommerland har investert nærmere 100 millioner kroner i Fønix, noe som gjør berg-og-dal-banen til den største fornøyelsesinvesteringen i parkens historie.

– Med denne historiske investeringen ser vi nå inn i en utrolig spennende sesong i Fårup Sommerland, og vi tror og håper at vi med et så betydelig tilskudd kan tiltrekke oss både danske og internasjonale gjester, sier Niels Jørgen Jensen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Savnet 5 år gammel gutt med Downs syndrom funnet – Viste seg at han ikke var alene

Dyreparken i Kristiansand måtte avlive orangutangen Durian (4)