in ,

Nå har Erna Solberg fått straffen sin

erna solberg
Foto: Skjermdump Facebook

I mars ble det kjent at Erna Solberg og familien har brutt reglene for smittevern. Nå har hun fått straffen.

Solberg med familie spiste Sushi i en leilighet på Geilo i vinterferien. Her var de 13 personer samlet. Altså tre over det lovlige antallet på 10.


Det tok ikke lang tid før saken ble kjent at det begynte å koke i sosiale medier. Svært mange lar seg naturlig nok opprøre av at statsministeren ikke klarer å følge reglene som hun selv er med å pålegge innbyggerne.

Erna forklarte seg

Selv tok Erna Solberg til sosiale medier for å skrive sin beklagelse til det norske folk.

På Facebook publiserte hun et lengre innlegg hvor hun forklarer hva som skjedde.

«I over ett år har jeg bedt hver eneste en av dere om å følge regler og anbefalinger om smittevern. Det har de aller fleste nordmenn gjort. Det er grunnen til at vi i Norge så langt har klart oss bedre enn veldig mange andre land», skriver statsministeren.

Videre forklarer hun at hun som statsminister har et spesielt ansvar for å følge anbefalingene.


«Et av våre viktigste våpen i kampen mot viruset, har vært at nordmenn flest så godt de kan følger reglene, og lytter til anbefalingene som regjeringen kommer med.
Det hviler et spesielt stort ansvar på meg som statsminister å følge regler og anbefalinger til punkt og prikke. Men nå er det jeg som har gjort feil.»

Statsministeren forklarer også hvordan glippen skjedde. Hun skriver:


«I vinterferien leide Sindre, barna og jeg en leilighet på Geilo, sammen med min søster og hennes familie. Min andre søster og hennes familie leide en leilighet like ved.
Vi gikk turer sammen, og vi forsøkte å organisere oppholdet på en smittevernfaglig trygg måte.
Dessverre glapp det for oss, og vi klarte ikke å følge regler og anbefalinger slik vi skulle.
Fredag kveld hadde familien bestilt bord på restauranten Hallingstuene.
Men fordi jeg fikk en betennelse på det ene øyet, og måtte reise til Ullevål for å få behandling, var jeg i Oslo fra fredag formiddag til lørdag ettermiddag. Resten av familien dro på restauranten.
Det var til sammen 13 personer på middagen. De var fordelt på tre ulike bord, og satt med god avstand. Vi trodde at denne middagen var innenfor regelverket, men det var det ikke.»

Hun forklarer også at familien rett og slett ikke hadde undersøkt reglene godt nok.


«Reglene sier at også et slikt restaurantbesøk regnes som et arrangement, hvis man er mer enn 10 personer som har en privat sammenkomst på restauranten. Dette gjelder også om man sitter i den delen av restauranten som er åpen for alle. Det hadde vi ikke undersøkt godt nok på forhånd, og det viser seg at vi brøt reglene.
Lørdag kveld bestilte vi take away-sushi. Av praktiske årsaker satte vi maten ut på et bord i den ene leiligheten. Planen var at alle skulle komme og forsyne seg, og så fordele seg på de to leilighetene igjen. Men istedenfor ble alle værende i vår leilighet.
Vi satt med god avstand, og over to etasjer. Men vi var på et tidspunkt 14 stykker i leiligheten. Det var for mange ut fra anbefalingen som gjaldt.»

Bøtelegges med 20.000

I dag holdt politiet en pressekonferanse om saken.

Den gjeldende restauranten får ikke straff, men Erna Solberg bøtelegges med 20.000 kroner for å ha deltatt i planleggingen av arrangementet.

– Solberg er landets fremste tillitsvalgte. Politiet vurderer det derfor som riktig å reagere med straff. Solberg er derfor ilagt et forelegg på 20.000 kroner, konkluderer politimester Ole B. Sæverud, ifølge NRK.

Hva synes du om størrelsen på boten? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Folk kaster mindre mat under pandemien

hund i sengen

Dette er den beste hunden for ditt stjernetegn