søndag, februar 28, 2021

Nå hyller vi alle redningsarbeiderne og alle andre som har gitt alt for å finne overlevende

Mest lest nå

Tirsdag ettermiddag kom den triste beskjeden om at politiet ikke lenger har håp om å finne overlevende etter skredet i Gjerdrum.

Hittil er syv mennesker bekreftet omkommet, mens tre fortsatt er savnet. Helt til i dag har politiet uttalt at det har vært en redningsaksjon hvor man har hatt et håp om at man skal finne overlevende. Det håpet er nå brent ut.

– Vi har gjort alt som står i vår makt for å finne overlevende, men denne naturkatastrofen har hatt enorme krefter, sier Ida Melbo Øystese, politimester i Øst politidistrikt, ifølge TV 2.


Videre forteller Øystese at de omkomne alle har dødd raskt, og at man nå har sjekket ut alle hulerom hvor det hadde vært mulig å overleve skredet.

Ordføreren i Gjerdrum kommune, Anders Østensen, var tydelig preget da han snakket på pressebriefen.

– Det er et hardt slag, men vi har ventet på det. Ti mennesker er rammet av denne tragedien på verst tenkelige måte, sier Østensen.

Hyller redningsarbeiderne

De pårørende til de omkomne er naturligvis de som har det tyngst nå. Men også alle redningsarbeiderne som har jobbet dag og natt, og samtidig risikert eget liv, har det tungt nå. Målet har hele tiden vært å finne overlevende.

– Det har vært et stor apparat som har vært i sving her på Ask. Vi er dypt takknemlige for alle som har bidratt, men det er veldig tungt å tenke på alle som er rammet, sier Østensen om alle som har bidratt.

Fridtjof Heyerdal, innsatsleder for helse, legger heller ikke skjul på at det er vanskelig for de involverte hjelpeinstansene å innse et slikt utfall.– Det er en emosjonelt veldig tung beslutning, men det er riktig og logisk å gå over i en annen fase nå, sier han.

Bergen Brannvesen har skrevet litt om hvordan de bidro til hjelpeaksjonen på Instagram. De skriver:

«Lørdag 2. januar ble et USAR-team fra Bergen brannvesen sendt til Gjerdrum for å bidra i søket i skredområdet. – Det er lange dager og arbeidet er tungt og krevende, men vi fortsetter så lenge det er behov for oss. Vi har hele tiden fokus på å finne savnede, sier Tore Vetaas som er fagansvarlig for redningsgruppen fra Bergen. De fem mannskapene forteller at samarbeidet mellom de ulike teamene og etatene fungerer godt, og de gir mye skryt til redningsledelsen på stedet. Teamet, som er bestående av Eivind Nævdal, Tord Blom, Kenneth Gjerde, Thomas Hansen og Tore Vetaas, er alle svært erfarne redningsfolk. De har lang fartstid, bred erfaring fra mange ulike typer oppdrag og er spesialtrente på søk og redning i sammenraste bygninger og konstruksjoner i ras og skred.»

Tenn et lys

Også utenom alle de som fysisk har bidratt til hjelpearbeidet, samlet inn penger og klær eller tilbudt annen form for hjelp, så viser tusenvis av nordmenn sin omtanke og støtte via sosiale medier.

På hashtaggen #tennlysforgjerdrum på Instagram kommer det nå hundrevis av bilder fra nordmenn som tenner lys for Gjerdrum.

Nedenfor kan du se noen av bildene som nå kommer inn.

Våre dypeste kondolanser og tanker sendes til alle de som er berørt av denne grusomme tragedien. Samtidig må man bare takke alle de som har gjort alt de kunne for å redde liv, og som også reddet mange liv den første tiden etter at skredet gikk.

LES OGSÅ:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter