in

Nå kan det bli slutt på sommer- og vintertid

Det kan bli slutt på sommer og vintertid. Foto: Pixabay

EU dropper sommer- og vintertid fra 2021. Men det er opp til hvert enkelt medlemsland om de vil følge EU.

Natt til søndag er det siste søndag i mars, og igjen er det tid for å stille klokken. Da begynner sommertiden, og klokken skal stilles en time frem. Men kanskje blir det snart slutt på at vi skal stille klokken frem og tilbake.

«Jeg må innrømme at jeg synes det er helt greit om vi sluttet å stille klokken», sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen til VG.


«Før var det å stille klokken noe som kom på meg som julekvelden på kjerringen, men etter at jeg fikk barn, som nå er to og fire år, så er det blitt mer en forstyrrelse i hverdagen. Det går jo greit, men det er ikke optimalt når du prøver å få barn til å sove og ikke våkne for tidlig», sier han.

Rart å fortsette når EU slutter

Røe Isaksen sier videre at det hadde vært rart dersom Norge valgte å holde på sommer- og vintertid når EU sluttet.

Det kan bli slutt på sommer og vintertid. Foto: Pixabay

«Politisk har jeg ikke en veldig sterk mening om det, men det er helt naturlig å se til hva de gjør i Europa og i våre naboland i Skandinavia», sier han til VG.

LES OGSÅ: Flertall ønsker å fjerne sommertidsordningen

I Norge har vi stilt klokken til sommer- og vintertid fast siden 1996.

Sommer eller vintertid?

I følge VG, heter det i EU-parlamentets vedtak at det skal være opp til medlemslandene selv å bestemme om de vil låse seg til sommertid eller vintertid. Landene må varsle EU-kommisjonen om sitt valg innen april neste år, slik at alle landenes beslutninger koordineres før ordningen trer i kraft i 2021.

Hva mener du? Skal vi beholde eller kvitte oss med sommer- og vintertid når EU slutter? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dårlige nyheter for Christine Koht: Tåler ikke en omgang til med kreftbehandling

Påskeværet ligger an til å bli helt perfekt: Sol og supert skiføre