Hjem Kjendisnytt Nå kan du høre sangene fra tredje delfinale i Melodi Grand Prix

Nå kan du høre sangene fra tredje delfinale i Melodi Grand Prix

Lørdag er det klart for årets tredje delfinale i Melodi Grand Prix. Fra og med i dag kan du strømme sangene.

Det blir store endringer i Melodi Grand Prix i år. Færre og større delfinaler, med flere låter i hver delfinale. Det blir ingen forhåndskvalifiserte artister og ingen sistesjanse.

Årets MGP-sesong består av tre delfinaler der de tre artistene med flest stemmer går videre. Ni artister møtes i den store finalen i Trondheim Spektrum lørdag 4. februar.

Endringene for 2023 gjøres på bakgrunn av tilbakemeldinger fra TV-seerne.

– Det var flere gode grunner til å ha løsningen med forhåndskvalifiserte artister, men MGP er stadig i utvikling. Vi går nå for en konkurransemodell som er enklere å forstå, og der alle artistene konkurrer med det samme utgangspunktet. Mer står på spill for alle fra dag én, sa musikkansvarlig i NRK Stig Karlsen da de presenterte endringene i konseptet.

Dette er artistene som deltar i delfinale 3 på lørdag:

Skrellex: «Love again»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Kai Thomas Ryen Larsen, Michael James Down, Will Taylor, Primoz Poglajen og Jonas Gladnikoff

Kai Thomas Larsen (36), med dragartistnavnet Skrellex, er fra Moss og bosatt i Oslo. Han er en kjent profil for mange etter flere år i rampelyset. Han har gått på Bårdar-akademiet og har jobbet som musikal- og showartist siden 2007.

Kai Thomas har blant annet hatt hovedrollen som Romeo i Lykken er – et Grand Prix-eventyr på Edderkoppen teater. Han kom på 2. plass i talentshowet Grease, og vant tittelen “Mr. Gay Norway” i 2008. I 2010 ga han ut låten «Be Proud», «Mr. Gay Europe» sin offisielle låt, og reiste Europa rundt og opptrådte med den.

Det er dragartisten Skrellex som deltar i MGP. Da hun var med i All Together Now reiste 99 av 100 dommere seg fra stolene sine. Vi har også sett Skrellex som mentor i Drag Me Out, som Drag Queen i serien Drags og som gjest i diverse programmer. Skrellex jobber for Wallmans On Tour og har turnert med dem det siste året. Nå er Skrellex klar for den store MGP-scenen.

Tiril Beisland: «Break It»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Emma Steinbakken, Emelie Hollow, Lars Rossnes og Benjamin Pinkus

Tiril er en 21 år gammel artist og låtskriver fra Lillestrøm. Omgitt av en svært musikalsk familie har oppveksten hennes stort sett dreid seg om dans, teater og ikke minst musikk. Fra tidlig alder av likte hun å skrive, noe som resulterte i at hun skrev både bøker og sangtekster alene og sammen med venner. I dag er historiefortelling og formidling det viktigste i musikken hennes.

Tiril henter inspirasjon fra store navn som Adele, Florence + The Machine og Christina Aguilera. Hun har mye erfaring med å stå på scenen som blant annet skuespiller i Skedsmo Amatørteater, danser i Norsk Ballettinstitutt og som fylkesrepresentant i UKM. Hun har hatt et brennende ønske om å bli artist siden hun gikk på barneskolen, og drømmen ble med ett mer oppnåelig etter året hennes på popmusikk-skolen LIMPI. I tiden etter har Tiril lagd mye ny musikk som hun gleder seg til å dele. Nå er hun klar for å debutere som artist i MGP.

Akuvi: «Triumph»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Beatrice Akuvi Hosen Kumordzie, Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov og Konstantinos Vlastaras

Beatrice Akuvi Hosen Kumordzie (27) er en norsk-ghanesisk artist, låtskriver og entertainer. Hun deltok i Melodi Grand Prix i 2020 med låta «Som du er». Hun er også kjent som stemmen bak animasjonskarakteren Dolores i Disney-filmen Encanto, samt rapperen Karma i Netflix-serien Karmas verden.

Asker-jenta har bodd i Sør-Afrika i fem år i forbindelse med studier, og det var også her hun startet å utforske det som nå er hennes musikalske landskap. Akuvis ghanesiske røtter skinner gjennom i det rytmiske, afrobeat-pregede lydbildet. Samtidig har tekstene i låtene hennes, som er basert på sidene i Akuvis egen dagbok, ofte en kompleks dybde.

Hun leverer tekster om begravde drømmer, fortapt kjærlighet, identitet og ubesluttsomhet, med en stemme som bærer preg av motsetninger som attitude, sårbarhet og humor. Akuvis nyeste singel, «What We Are», ble nevnt i NRK P3s «Best akkurat nå»-liste da den ble utgitt i mai.

Atle Pettersen: «Masterpiece»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Andreas Stone Johansson, Hannah Dorothy Bristow og Atle Pettersen

Atle Pettersen er en allsidig artist og programleder med en lang og innholdsrik karriere bak seg. Ikke bare loser han store deler av Norges befolkning gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Du har sannsynligvis også sett ham i en rekke andre produksjoner som Julemorgen, Sommeråpent, Idrettsgallaen og VG-lista Rådhusplassen. Han har også gjort flere musikaler og revyer, som blant annet hovedrollen i Singin’ in the Rain, Jersey Boys og Beatles. Atle er også aktuell med egen podkast, En pappa i livet, hvor han med gjester i studio snakker om gleder og utfordringer ved rollen som pappa.

Atle har vært med i flere musikkonkurranser. Han fikk sitt store gjennombrudd i X Factor i 2010, og har senere vært med i både Stjernekamp i 2013 og The Hit i 2014.

Musikk har alltid vært en stor del av Atles liv, og han både opptrer og produserer musikk for seg selv og andre. Hans årlige julekonserter har for mange blitt en fast og kjær juletradisjon. Atle var med i MGP i 2021 med låten «World On Fire», og nå er han klar til å stå på MGP-scenen igjen med «Masterpiece».

Eline Thorp: «Not Meant to Be»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Jonas Holteberg Jensen, Andreas Stone Johansson, Elsa Søllesvik og Eline Thorp

Eline Thorp (29) kommer fra Hamarøy i Nordland, men bor i Oslo. Hun holdt sin aller første konsert på Bodø-festivalen Kjerringråkk da hun var 16 år, og i ettertid fikk hun et kjent navn i musikkbransjen. Hun ble «Ukas Urørt» i 2011, og spilte samme år på festivaler som by:Larm, Hovefestivalen, Slottsfjell- og Buktafestivalen. Hun skaffet seg senere band, og debutsingelen «The Game» ble radiolistet både i Norge og Storbritannia.

Debutalbumet «Mirror’s Edge» fikk terningkast fem i VG da plata kom i 2014. På den påfølgende turneen fikk hun sceneskrekk, noe som gjorde at hun trakk seg fra rampelyset i en lang periode. En av grunnene til dette var at hun ble engstelig og usikker da hun innså at publikum hørte på musikken hennes og det hun hadde på hjertet. I mellomtiden har hun tatt en master i religion og samfunn, jobbet på forskjellige museer, og i februar går hun inn i en ny jobb som formidlingsansvarlig på Hamsunsenteret.

Eline er lidenskapelig opptatt av museum og kulturformidling. På grunn av sceneskrekken har hun holdt seg borte fra rampelyset i åtte år, med unntak av noen få arrangementer på ulike steder. Siden debutalbumet har hun utviklet seg som menneske og funnet gleden i popuniverset. Nå gjør hun comeback på den store scenen – og debuterer som artist i MGP.

Maria Celin: «Freya»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Sindre Timberlid Jenssen, Anna Timgren, Gaute Ormåsen, Benjamin Alasu og Erik Fjeld

Maria Celin Strisland er en 25-åring fra Mandal. Hun har alltid elsket å stå på scenen og har spilt både teater og musikaler siden hun var 9 år gammel. Noen av disse er blant annet Rock of Ages, Footloose og High School Musical.

Hun var med i The Voice i 2017 og kom da blant de 15 beste. Under den konkurransen covret hun låta «Runnin’» av Beyoncé, en versjon som i skrivende stund har 3,5 millioner avspillinger på Spotify og 8,4 millioner visninger på YouTube. I etterkant av deltakelsen i The Voice ble hun kontaktet av en castingansvarlig i America’s Got Talent, som lurte på om Maria ønsket å delta i showet. Tilfeldigheter gjorde at det ikke lot seg gjøre. I stedet har det blitt andre prosjekter for den blide sørlandsjenta.

Hun ble kontaktet av Gaute Ormåsen etter The Voice-deltakelsen, som også lot seg imponere av stemmen hennes. Han lurte på om Maria var interessert i å høre og synge gjennom låta «Freya». Hun elsket den og gleder seg nå enormt til å fremføre den for hele det norske folk.

Stig van Eijk: «Someday»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Stig van Eijk og Beate Helen Thunes

Det har gått 24 år siden Stig van Eijk fikk sitt store gjennombrudd som artist. I 1999 vant han den norske MGP-finalen, og som 17-åring representerte han Norge i Eurovision i Jerusalem med en ungdomslåt. Singelen «Living my life without you» og påfølgende album solgte begge til gull. Samme år som han vant MGP ble han også belønnet med tittelen «Årets mannlige artist» på Hit Awards.

Stig jobber målrettet som tekstforfatter, komponist, og produsent, og skriver også musikk for andre artister. I 2002 skrev Stig vinnerlåta til Heinz Winckler, «Once in a lifetime», som til slutt vant Idol i Sør-Afrika. Den solgte til dobbelplatina. Stig skrev også en fredssang for moderlandet sitt, Colombia, i 2002.

Stigs musikk har nådd et stort publikum og han har stått på scener rundt i hele verden. Nå er Stig aktuell med flere plateprosjekter i 2023. Han er blant annet vokalist i bandet Black Ballroom, som har spilt inn plate i det gamle David Bowie-studioet Sono studios. Han er også en av skaperne bak barnesuksessen «Trollala».

Reggae er en av sjangrene han brenner aller mest for, og med låten «Someday» håper han at vi alle blir mer bevisste på hva som skjer rundt oss. I verden, men også i nære relasjoner.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com