søndag, september 20, 2020

Nå kan du pante snusboksene dine i Sverige

Mest lest nå

Hva gjør man for å få mest mulig ut av en tom snusboks? Den svenske snusgiganten Swedish Match tester nå ut panting av snusbokser for kundene sine.

Svenske Aftonbladet har tidligere skrevet om at Swedish Match testet ut pant på snusbokser i Oslo. Nå ønsker snusgiganten å gjøre det samme i Sverige. Målet er å få de omkring en million svenske snusbrukene til å gjøre det rette når det kommer til de gjenværende plastboksene.

– Når man kommer inn i butikken kommer man til å bli møtt av en større maskin med en dataskjerm. Der putter man inn boksene og fyller ut informasjon. For hver panting går en krone til ’Håll Sverige Rent’. Om man fyller inn kontaktopplysningene sine, så går to kroner til ’Håll Sverige Rent’, sa kommunikasjonsansvarlig i Swedish Match, Patrik Hildingsson, til avisen.


Selv får du ingen penger ut av panteprosjektet. Hildingsson sa til den svenske avisen at målet er å se hvor villig svenskene er til å pante de tomme snusboksene.

– Det sender et buskap og en påminnelse til kundene våres. Det er et lite steg fremover mot den samlede miljøpåvirkningen, sa han.

Pantestasjoner i butikkene

I samarbeid med stiftelsen Håll Sverige Rent blir det satt opp pantestasjoner. Du kan se de fra og med 18. juni i snusfirmaets frem egne butikker og på arrangementer gjennom sommeren.

pante snusbokser
Foto: Swedish Match

Snusgiganten har også begynt å undersøke hvordan de kan gjøre snusboksene sine mer miljøvennlige.

– Vi kommer til å bli kvitt den svarte plasten innen kort tid fordi den ikke er resirkulerbar. Neste steg er å også ha nedbrytbar plast. Det er under utvikling, sa Hildingsson til Aftonbladet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter