Hjem Nyheter Nå kan du sjekke hva du bør få i lønn

Nå kan du sjekke hva du bør få i lønn

Del
X

En splitter ny lønnssammenligningstjeneste skal bidra til økt transparens og rettferdighet i jobbsøkeprosesser.

Å søke eller bytte jobb kan være en stressende prosess. Faktisk så stressende at “søkeangst” har blitt et begrep. Den årlige Jobbundersøkelsen til Finn.no viser at nesten halvparten som har søkt på en ny jobb trakk seg fra søknadsprosessen før den var avsluttet. Dette har sammenheng med elementer som uklare stillingsutlysninger, krav i utlysningene, å skrive jobbsøknaden og sist, men ikke minst – spørsmål rundt lønn, opplyser Finn.no i en pressemelding.

– Det er synd at det skal være slik, særlig i et samfunn der vi nå opplever den høyeste arbeidsledigheten siden 2021. Det er på tide at vi tar noen grep for å sikre et mer inkluderende arbeidsmarked – for alle, sier  Sumeet Singh, Head of Diversity, Inclusion and Belonging (DIB) i Schibsted og Schibsted Nordic Marketplaces (NMP). 

Han mener økt transparens, særlig rundt dette med lønn, er et viktig element inn i dette. 

– Hvis vi for eksempel kan bli mer transparente rundt lønn, så sikrer det at kandidater blir behandlet rettferdig på dette området. Dette fremmer prinsippet om like muligheter, uavhengig av bakgrunn eller tidligere lønnsnivå. Åpenhet om lønn gir også jobbsøkere mer trygghet og bedre forhandlingsmakt. Kandidater kan basere sine lønnskrav på faktiske data, og dette kan bidra til å redusere lønnsforskjeller basert på kjønn, etnisitet eller andre faktorer.

Her kan du sammenligne lønn

Finn jobb har nettopp lansert en ny lønnssammenligningstjeneste. Målet med den er å bidra til det Singh beskriver over. 

– Undersøkelser vi har gjennomført viser at det å vite “hva du er verdt” basert på kompetanse og erfaring, er et av de største problemene for våre jobbsøkere, forteller Christopher Ringvold, jobbanalytiker og leder i Finn jobb:

– Vi håper at dette verktøyet vil kunne bidra til mer transparens når det gjelder lønn og lønnsnivåer, som igjen er et viktig ledd i å skape et mer inkluderende arbeidsmarked.

Lønnssammenligningsverktøyet ligger tilgjengelig på forsiden av Finn jobb, og er en tjeneste der du kan oppgi lønnsdata og sammenligne med andre i lignende stillinger.  

– Lønnsdataene lagres i brukernes stillingsprofiler på Finn jobb, og kan redigeres eller slettes som man selv ønsker, det er også 100 prosent anonymt. Nå trenger vi bare at flere legger inn lønnsdata, slik at dette verktøyet kan bli Norges beste og største lønnssammenligningstjeneste. Jo mer data vi får inn, desto mer spesifisert vil sammenligneren kunne bli, forklarer Ringvold. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com