in

Nå kan endelig Ingrid Alexandra feire myndighetsdagen

Handoutbilde fra Det kongelige hoff publisert 21.01.2022 i anledning Prinsessens 18-årsdag. Bildet er kun til redaksjonell bruk, ikke for salg. Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Feiringen av Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag 21. januar ble utsatt på grunn av pandemien, men torsdag 16. juni får hun bursdagsgaven fra regjeringen: En festmiddag med kulturelle innslag på Deichman Hovedbibliotek Bjørvika.

– Endelig skal vi feire prinsessens myndighetsdag. Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving. Jeg er glad for å ønske gjester fra hele landet velkommen, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding fra Regjeringen.

Regjeringen er vertskap for middagen. Stortinget og Høyesterett er også representert, sammen med gjester fra alle samfunnsområder med ulike interesser og livssyn.


Det er lagt vekt på å invitere unge representanter for idrett, kulturliv, samfunnsliv, politikk og organisasjonsliv.

– Dette er mennesker som skal bidra til å skape det landet prinsessen skal være med på å lede inn i fremtiden. De danner et tverrsnitt av dagens Norge, og en del av gaven til prinsessen er at hun får feire sammen med dem, sier Støre

I tillegg får hun et kulturelt program som skal bidra til å binde sammen Norges historie med vår nåtid og fremtid.  Kulturuttrykkene forteller noe av historien om det landet prinsessen og hennes generasjon skal være med på å forme. 

Artister og kunstnere som bidrar på festmiddagen, er skuespiller Ina Svenningdal, artisten Delara, Det Norske Jentekor, artisten Eva Weel Skram, forfatter Lars Saabye Christensen, vandreteateret på Akershus og artisten Hkeem. Torshovkorpset spiller på Anne Cath Vestlys plass utenfor Deichman.

Gjestelisten omfatter 202 deltakere fra hele landet. 25 unge mennesker fra alle landets fylker er spesielt invitert.

Ettersom Norge var nedstengt som følge av pandemien på prinsessens myndighetsdag, ble flere av planene endret.

Men en viss markering ble det: Forsvarssjefen besluttet at Forsvaret ville hedre prinsessen med salutt fra alle landets saluttstasjoner klokken 12 på bursdagen.

Dessuten besøkte prinsessen Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor 20. januar 2021 i forbindelse med sin myndighetsdag.

Her er prinsesse Ingrid Alexandras oppvekst i bilder:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kaveh Rashidi og «Charter-Svein» i ordkrig – Det har ikke blitt brukt mot meg siden barneskolen

Toåringenes gjensynsglede tar internett med storm